Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου




Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου, τελέστηκε χθες  Κυριακή 29 / 1 / 2012 από το Δήμο Πειραιά, στην Πλατεία Κων. Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας), στον ανδριάντα του.

 

Κείμενα, φωτογραφία, σχολιασμός από http://reportaznet.blogspot.com/

Η κατάθεση ψυχής του Νίκου Βλαχάκου

Την ημέρα μνήμης και από το ιερό χώρο όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του ήρωα αδελφού του Παναγιώτη, επέλεξε να κάνει μια προσωπική κατάθεση ψυχής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος. Όπως είπε, "το  τελευταίο... διάστημα κάποιοι υποστηρίζουν ότι καπηλεύομαι το όνομα του αδελφού μου για προσωπική πολιτική ανάδειξη.

Σας δηλώνω σήμερα, ημέρα μνήμης για τον αδελφό μου, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Θα παραμείνω μαχόμενος γιατρός και μαχόμενος δημοτικός Σύμβουλος, δίπλα στο δοκιμαζόμενο από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, Πειραϊκό λαό. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας..." 
 
Στο σύντομο χαιρετισμό του συμπλήρωσε  
"Μετά από τόσα χρόνια αναρωτιέται κανείς αν η θυσία των τριών ηρώων αξιωματικών, ενήργησε καταλυτικά στην ψυχή των Ελλήνων. Να μάθουν να αντιστέκονται σε κάθε επίβουλο της Εθνικής μας ανεξαρτησίας, και των οικονομικά σήμερα με άλλη μορφή, κατακτητών...
…Ο λαός μας είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα διαπραγματευτεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Έχει μνήμη άρα έχει και συνέχεια ".
 Τέλος ο Νίκος Βλαχάκος ζήτησε τα χρήματα που θα διέθετε ο Δήμος για να προσφερθεί καφές στους παρευρισκομένους, να δοθούν σε φτωχές οικογένειες της πόλης.

@ Σπάνια βλέπεις ανθρώπους με τέτοιο ήθος να ασχολούνται με την πολιτική και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει πτωχεύσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε αξίες...
-------------------------------------------------------

δημοσίευσε ...