Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

3ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθημερινά είναι όλο και περισσότερα τα κρούσματα αιρετών δημάρχων που πραγματοποιούν διαγωνισμούς ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες. Αυτή τη φορά διαγωνισμό πραγματοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις δημοτικές ενότητες Ηγουμενίτσας και Σύβοτων.

Χρέος των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να ανατρέψουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης την οποία υπηρετούν και αρκετοί αιρετοί.

Παρά το μεγάλο κόστος που φέρνει η ιδιωτικοποίηση και αυτό θα το επωμιστούν οι δημότες, καθώς και παρά του ότι θα αποτελέσει το  άλλοθι για κατάργηση της υπηρεσίας καθαριότητας και χιλιάδες εργαζόμενοι θα περάσουν στην ανέχεια της ανεργίας, συγκυβέρνηση και αιρετοί εκτελούν τις διαταγές που τους έχουν δοθεί από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ε.ε. της ΠΟΕ – ΟΤΑ. και η 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκυρήξει για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ νομού Θεσπρωτίας.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ 2013
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – 9.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ.
ΟΛΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στους Ο.Τ.Α. του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με απόφασή της, δηλώνει τη συμπαράστασή της στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας να προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΙΟΥ 2013 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να αποτραπεί με κάθε τρόπο η προσπάθεια του Δήμου Ηγουμενίτσας να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ηγουμενίτσας και Σύβοτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας για την απόφασή της να προχωρήσει σε δημοπρασία για την εκχώρηση σε ιδιώτες της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων, την καλεί να την ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ και μαζί με τους εργαζόμενους και τους Δημότες να διεκδικήσουν τις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής έρχεται σε μια εποχή που η τρικομματική συγκυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την οικονομική, λειτουργική και θεσμική κατάρρευσή τους.

Η ιδιωτικοποίηση το μόνο που επιφέρει είναι απολύσεις προσωπικού, αύξηση της ανεργίας και υπέρογκη επιβάρυνση των κατοίκων μέσα από τα Δημοτικά Τέλη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας με τη δυναμική, αγωνιστική και ενωτική παρουσία τους να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη δημοπρασία και να προστατεύσουν το δικαίωμά τους στην εργασία αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.

δημοσίευσε ...