Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Εργατική Πρωτομαγιά – Αποχή από την υπερωριακή εργασία



Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα μνημόνια κατεδάφισαν ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα εργασιακά μας δικαιώματα και μετέτρεψαν τους όρους διαβίωσης σε ανάγκη επιβίωσης, την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει εκτός από ημέρα απόδοσης τιμής στους αιματοβαμμένους διαχρονικούς αγώνες  των εργαζομένων να την δούμε σαν ημέρα αρχής νέων αγώνων ανατροπής της πολιτικής που επιβάλει όρους εργασιακού μεσαίωνα και που επιδιώκει να γίνει  όλη η Ελλάδα, μία  «Μανωλάδα».

Εργασία «εν τάφω» θέλει η τρικομματική συγκυβέρνηση με μείωση του κατώτατου μισθού σε 427 ευρώ, με κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με χιλιάδες απολύσεις, με βία και τρομοκρατία σε κάθε αντίδραση του εργαζομένου.

Υποχρέωση δική μας αλλά και απέναντι στα παιδιά μας είναι να την «αναστήσουμε» μέσα από αποφασιστικούς και επίπονους αγώνες που χρειάζονται για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας επιβάλει το εγχώριο και ξένο κεφάλαιο με την εντεταλμένη για το έργο του μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε την Τετάρτη 1η Μάη απέναντι στις πολιτικές που δεν μας έσωσαν και στους σωτήρες που μας κατάστρεψαν. Στην Αθήνα πλ. Κλαυθμώνος στις 11.00π.μ. και στον Πειραιά (Ε.Κ.Π) Πασαλιμάνι στις 10.00π.μ.

Κάνουμε επίσης πράξη την ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης(26/4/2013) του Σωματείου μας και απέχουμε από κάθε υπερωριακή απασχόληση από την Τετάρτη 1 Μαΐου και σε όλες τις αργίες του Πάσχα, για τον εμπαιγμό που δεχόμαστε από τη δημοτική αρχή προκειμένου να μας καταβάλει τις δεδουλευμένες τριών μηνών υπερωρίες μας.

Οι ισχυρισμοί και η μεταφορά της ευθύνης της δημοτικής αρχής σε υπερεσιακούς παράγοντες και σε συναδέλφους που με μεγάλη ευκολία κάνει, δεν μας αγγίζουν και δεν τους υιοθετούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το πράττει. Και στο παρελθόν έχει καταφερθεί απαξιωτικά και έχει ρίξει τις δικές της ευθύνες σε άλλες υπηρεσίες και συναδέλφους προκειμένου να μην βαραίνουν την ίδια.

Η επιλογή της δημοτικής αρχής να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι παραμονές του Πάσχα με δεδομένο την μεγάλη οικονομική ανάγκη των εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις μισθού, χαράτσια, φορομπηχτικές αυξήσεις ακόμα και κατάργηση του δώρου Πάσχα, είναι συνειδητή και εντάσσεται στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους οικονομικά και κοινωνικά εξαθλιωμένους, να δουλεύουν χωρίς απολαβές και χωρίς δικαίωμα αντίδρασης.

Η αξιοπρέπεια μας όμως, παρά του ότι η δημοτική αρχή σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να την μειώσει, δεν μας αφήνει να γίνουμε «ζητιάνοι», ζητώντας ελεημοσύνη τα δεδουλευμένα μας, έχουμε τον τρόπο και την αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε αγωνιστικά αυτά που αυτονόητα μας ανήκουν.
                               
   Νικάμε τον φόβο, … το φόβο μας να έχουν !!!

Πειραιάς 30/4/2013                                  ΕΛ.ΑΓ.ΕΚ.
                                                                         Εργαζομένων Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...