Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η «γαλαζοπράσινη» ηγεσία της ΑΔΕΔΥ συνομιλεί και συντάσσεται με τους «εργολάβους του τρόμου»

Δριμύ «κατηγορώ» του Σωματείου εργαζομένων δήμου Καλλιθέας προς την πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Αιτία η συνδιάσκεψη που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ  και για κύριους συνομιλητές της έχει τους μνημονιακούς υπουργούς, οι οποίοι μαζί με τους προηγούμενους, φρόντισαν να γυρίσουν εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας πολλές δεκαετίες πίσω .
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας
 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 10/04/2013 η ΑΔΕΔΥ προχωράει στη διοργάνωση συνδιάσκεψης , με την συνεργασία τριών μνημονιακών Υπουργών με θέμα «Η Δημόσια Διοίκηση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά στην εποχή του Μνημονίου και η πρόκληση μιας μεταρρύθμισης προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης».

Την εποχή που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατασυκοφαντούνται από τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ , συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καταδικάζονται για την συνδικαλιστική τους δράση , το κοινωνικό Κράτος (συντάξεις περίθαλψη , παιδεία ) διαλύεται και την θέση του παίρνουν ‘’υγιείς’’ ιδιωτικές επιχειρήσεις , οι εργατικοί αγώνες βρίσκονται στο απόσπασμα , οι εργασιακές σχέσεις έχουν αποδομηθεί τελείως , η κοινωνία αιμορραγεί υπέρ των δανειστών , οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται , αναρωτιόμαστε ; σε τη αποσκοπεί αυτή η συνδιάσκεψη ;

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ , μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας , φαίνεται ότι διαλέγει στρατόπεδο .

Συντάσσεται υπέρ των εργολάβων του τρόμου , τους δίνει βήμα και τους νομιμοποιεί ως συνομιλητές , θυσιάζει στο βωμό των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων τα δικαιώματα των εργαζομένων .

Φαίνεται καθαρά πλέον ότι για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ οι αγώνες αποτελούν «δυσβάστακτο φορτίο» προς διεκπεραίωση.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί , ότι μόνο ο πανεργατικός αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , σε συντονισμό με τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική , μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να οδηγήσει στην ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών.

Καλούμε τα συνδικάτα , να αποδοκιμάσουν αυτή την τακτική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ για δήθεν διάλογο και απαιτούμε έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρωθεί η συνδιάσκεψη .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο την ημέρα τις συνδιάσκεψης όπως προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το Ζάππειο


Το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για την συνδιάσκεψη ΕΔΩ

δημοσίευσε ...