Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οι πειθαρχικές και δικαστικές διώξεις και οι εκδικητικές απολύσεις δε θα κάμψουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων

Η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση και η εργοδοσία επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να κάμψουν τις αντιδράσεις και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά ότι όσο θα παίρνονται πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τόσο θα οξύνεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εργοδοτικός εκβιασμός και θα χρησιμοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη για την πειθάρχηση των εργαζομένων.
Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσονται οι καταδίκες των τριών συνδικαλιστών από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με το πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά αιτιολογικό ότι ασκείται ψυχολογική βία από τους συνδικαλιστές στους εργαζόμενους όταν περιφρουρούν τις κινητοποιήσεις τους (!!!).

Τον ίδιο στόχο έχει και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο μετρό με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, λες και ότι θα μπορούσε να γίνονται απεργιακές κινητοποιήσεις στο μετρό ή στις συγκοινωνίες και ταυτόχρονα να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Ταυτόχρονα, το ίδιο διάστημα εντείνονται οι εκβιασμοί, η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις συνδικαλιστών με στόχο την διάλυση σωματείων και τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η απόλυση του Παναγιώτη Μποβολανέα που εργάζεται στην Bristol-Myers Squibb Α.Ε., όπου η εργοδοσία πριν προβεί στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του, προσπάθησε να τον εξαγοράσει προσφέροντας του το ποσό των 230.000,00 ευρώ, οχταπλάσιου αυτού που δικαιούνταν ως αποζημίωση απόλυσής.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλη την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις να καταδικάσουν τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν το σταμάτημα των δικαστικών διώξεων και την περιφρούρηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και ανάκληση των απολύσεων που γίνονται γι' αυτό το λόγο.

Χρειάζεται, τέλος, να εντείνουν τον αγώνα τους για την κατάργηση των μνημονίων και για την ανατροπή όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν στη μνημονιακή περίοδο, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανοικοδόμηση της χώρας μας σε όφελος του λαού και του.

δημοσίευσε ...