Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Με πραξικοπηματική πράξη η συγκυβέρνηση καταργεί τις αποφάσεις της ελληνικής διακαιοσύνης

Μόνο με πραξικοπηματικές πράξεις η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  μπορεί να φέρνει σε πέρας τις εντολές που παίρνει από την τρόικα και το κεφάλαιο.

Το νέο αυταρχικό και αντισυνταγματικό ολίσθημα της τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα  καταργεί τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων.
Με την απόφασή της αυτή εκτός ότι στοχεύει στις χιλιάδες αποχωρήσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους το έχει αναγνωρίσει η ελληνική δικαιοσύνη, στοχεύει και στην κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων με σχέση εργασίας μόνιμου ή αορίστου χρόνου που θα βγουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση να προσφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους.

Ήταν αναμενόμενο από μία τέτοια αντιλαϊκή και αντεργατική κυβέρνηση, που δεν δίστασε να επιβάλει την φτώχεια και την εξαθλίωση σε ένα ολόκληρο λαό, να καταφεύγει σε μαύρες μεθόδους κατάργησης ουσιαστικά της έννοιας της δικαιοσύνης, προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους που της επιβάλουν κεφάλαιο και τοκογλύφοι δανειστές.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η αποτροπή των χιλιάδων απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο δημόσιο που επιδιώκει η μνημονιακή τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού περνάει μέσα από τα χέρια των εργαζομένων.

Μόνο με δυναμικό, αποφασιστικό  και καλά συντονισμένο αγώνα  των εργαζομένων, που θα έχει διάρκεια και ένταση,  μπορεί να ανατραπούν τα σχέδια της τρικομματικής συγκυβέρνησης και η μνημονιακή πολιτική της.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ  με απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής αποφάσισε :

1. Να καταγγείλει την πραξικοπηματική απόφαση της συγκυβέρνησης που είναι ενταγμένη στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2. Προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 για τους Συμβασιούχους, και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου για το υπόλοιπο προσωπικό.

3. Την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (Καρόλου 24- Αθήνα) και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15).
            ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, 

                             ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ -ΟΤΑ

δημοσίευσε ...