Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Η Εργασία είναι δικαίωμα - Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες»

Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν φαίνεται να είναι αρκετοί για τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, αφού μαζί με τους τροϊκανούς φίλους της οδηγεί πάνω από 40.000 εργαζόμενους του Δημοσίου στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Ήδη, το φάσμα της ανεργίας βιώνουν μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δίδασκαν στα επαγγελματικά λύκεια, δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και τα ασφαλιστικά ταμεία, σχολικοί φύλακες, υπάλληλοι υπουργείων και άλλων φορέων του Δημοσίου.

Σε μια χώρα όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση κυριαρχούν προστίθενται και άλλες δεκάδες χιλιάδες απολυμένοι!!

Εκατοντάδες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι εργαζόμενοι απολύονται και η ανεργία φτάνει πλέον στο 30%.


Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Ήδη 16.500 χιλιάδες άνθρωποι έχουμε τεθεί σε διαθεσιμότητα, με στόχο ένας μεγάλος αριθμός από εμάς να απολυθούν μετά από 8 μήνες και θα ακολουθήσουν άλλες 12.500 μέχρι το τέλος του χρόνου!!


Οι συνέπειες των χιλιάδων απολύσεων δεν αφορούν μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που δεν θα έχει δυνατότητα πρόσβασης ούτε σε στοιχειώδεις υπηρεσίες.


Οι απολύσεις 2.120 εκπαιδευτικών πλήττουν κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών (20.000 μαθητές έχουν εκδιωχθεί από τα σχολεία) αφού η επαγγελματική εκπαίδευση καταργείται και παραχωρείται στα χέρια των ιδιωτών με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώνουν ακριβά δίδακτρα,
 

Τα σχολεία θα παραμείνουν αφύλακτα, τα παιδιά μας απροστάτευτα εξαιτίας της απόλυσης 2.300 σχολικών φυλάκων,


Οι συντάξεις των ασφαλισμένων θα φτάνουν να αποδίδονται στους συνταξιούχους με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, αφού 650 εργαζόμενοι από τα ασφαλιστικά ταμεία φεύγουν σε διαθεσιμότητα,


Τα 50 Νοσοκομεία που έβαλαν λουκέτο εξυπηρετούσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που σήμερα θα στριμώχνονται στα εξωτερικά ιατρεία των άλλων Νοσοκομείων, ενώ τα ράντζα θα γεμίσουν τους διαδρόμους,


Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αδυνατούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά εξαιτίας της απόλυσης 1.400 διοικητικών υπαλλήλων, φυλάκων, τεχνικών και ερευνητών που εργάζονται σε αυτά.


Η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και η εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει ότι οι εργολάβοι θα κάνουν πάρτι, οι εργαζόμενοι θα βιώνουν συνθήκες γαλέρας και οι αντίστοιχες περιπτώσεις τύπου «Κούνεβα» θα πολλαπλασιαστούν.


Η Κυβέρνηση μεθοδεύει με αυτόν τον τρόπο την αύξηση της ανεργίας, την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών.


Δεν θα το επιτρέψουμε!
Η πορεία των συναδέλφων μας, σχολικών φυλάκων, δείχνει το δρόμο!


Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ που έχουμε τεθεί σε διαθεσιμότητα, συντονίζουμε τους αγώνες μας και την δράση μας όλοι μαζί, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εκφράζει.


Συντονίζουμε τον αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, κάνουμε τα Προπύλαια το κέντρο του Αγώνα μας,
 

Καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία, που υφίσταται αυτήν την τρομακτική λεηλασία, να αγωνιστεί μαζί μας για την υπεράσπιση βασικών και στοιχειωδών πλέον κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας.
 

Καλούμε σε Αντίσταση και Αγώνα τον Ελληνικό Λαό.

Δεν είναι ανίκητοι, όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.


Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

δημοσίευσε ...