Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: Αποδοκιμάζουμε κάθε βία, (πλην της αχαλίνωτης βίας που ασκούμε εμείς με το κράτος)

Την ώρα που ο Α. Σαμαράς επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων στην Π.Γ. της ΝΔ

55 νέες διώξεις σε κατοίκους της Χαλκιδικής
 
 
Το απόγευμα της Παρασκευής (11/10) έγινε γνωστό πως επιδόθηκαν κλήσεις σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής, για υπόθεσεις που συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr έχουν σχηματιστεί τρεις διαφορετικές δικογραφίες που περιλαμβάνουν περίπου 55 άτομα στο σύνολο. Οι δικογραφίες αφορούν περιστατικά μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου στις οποίες εμπλέκονται κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας.

Οι κατηγορίες αφορούν γεγονότα που έγιναν στην Ιερισσό την Τσικνοπέμπτη, με την εισβολή ΜΑΤ στο χωριό, την παρεμπόδιση πληρωμένων από την Ελληνικός Χρυσός δημοσιογράφων να φτάσουν στο βουνό και ένα τρίτο περιστατικό, στο οποίο οι κάτοικοι μπλόκαραν το δρόμο.

Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για εξωφρενικές διώξεις και για βιομηχανία διώξεων, που προσβάλλουν τη δικαιοσύνη.
 
Όπως αναφέρει το alterthess.gr, oι κάτοικοι είναι ανάστατοι αυτοί τη στιγμή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έμαθαν τα «νέα», τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωνε στους τηλεοπτικούς δέκτες ότι θα επιτεθεί στα λαϊκά κινήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές.

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του εστιάστηκε στην Χρυσή Αυγή και τους νεοναζί, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στα περιστατικά της Marfin και των Σκουριών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία.
 
«Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. 

Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται. Κάποιοι ενοχλούνται, ας ενοχλούνται. Όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται, τόσο κι οι νεοναζί θα απομονώνονται» είπε χαρακτηριστικά.
 
Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για τα γεγονότα στη Marfin και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. «Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία και καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα, χωρίς υποσημειώσεις και 'ναι μεν αλλά'. Η θεωρία της καλής και κακής βίας τροφοδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό».
 
Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή είπε ότι οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη δημοκρατία και τη χώρα και τους αντιμετωπίζουμε ως εγκληματίες, αλλά τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη. Συμπλήρωσε ότι το νομικό οπλοστάσιο της Δημοκρατίας ήταν επαρκές, για να επιτρέψει την προστασίας της Πολιτείας από την Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό που έλειπε μέχρι τώρα ήταν η πολιτική βούληση.

Σημείωσε ότι η Δημοκρατία πολέμα τους εχθρούς της και θα τους νικήσει, αλλά δεν πρέπει γίνεται όμοια με τους εχθρούς της.

Ό,τι κάνει, ανέφερε, είναι μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο, καθώς αυτό είναι το ηθικό της πλεονέκτημα. Διαφυλάσσει τα δικαιώματα των εχθρών της, αλλά δεν ανέχεται τα εγκλήματά τους, τόνισε.

Είπε ακόμη ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή για την Χρυσή Αυγή και πως, αν αποδειχθεί το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι θα υποστούν βαρύτατες συνέπειες και στο μεταξύ θα ανασταλεί και η χρηματοδότησή της.

Ακόμη είπε ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για το ποιοι στήριζαν οικονομικά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πρόθεσή μας είναι να τεθεί σε νέες βάσεις διαφάνειας η χρηματοδότηση των κομμάτων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η ανεργία μειώνεται, ενώ το ΑΕΠ δείχνει, έστω και ελάχιστη, τάση αύξησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «βγάζουμε πρωτογενές πλεόνασμα». Αλλάζουμε την πορεία της χώρας και σύντομα θα φανεί στην κοινωνία και θα το νιώσει ο καθένας. Το χρέος το ελέγξαμε και το κουρέψαμε -πάνω από 125 δισ. άμεσα και 20 δισ. έμμεσα- και τώρα υπάρχει μία συζήτηση για το αν θα κουρέψουμε 11 δισ ευρώ, είπε.
 
«Χθες διαδόθηκε η φήμη για νέα μέτρα, παρ' ότι το έχουμε πει πολλές φορές ότι 'δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα' και το είπε και η επικεφαλής του ΔΝΤ ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, η δε Κομισιόν είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Αυτά, οφείλονται στο ότι πιάσαμε τους στόχους μας. Σε κάποιους δεν αρέσει. Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και βγάζουν αφρούς» είπε ο κ. Σαμαράς.
 
Ακόμη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και «ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος και όχι τώρα, που αρχίζουμε να βγαίνουμε από την κρίση» και πρόσθεσε ότι «για να είμαστε πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, όπως μας αναγνωρίζουν διεθνώς, θα πρέπει και στο εσωτερικό να είμαστε σταθεροποιημένοι». 

Μεταφέροντας δε την εμπειρία από τις επισκέψεις του στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, σημείωσε ότι όλο και περισσότεροι εμπιστεύονται την Ελλάδα για επενδύσεις.
 
Ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις εσωτερικές αλλαγές στην ΝΔ: «Το κόμμα κάνει τολμηρά βήματα, μεταρρυθμίζουμε το κόμμα σε έναν μεγάλο πολιτικό οργανισμό στο πρότυπο των κομμάτων της Ευρώπης, σπάμε τα στεγανά και φέρνουμε στις οργανώσεις ανθρώπους κατευθείαν από την κοινωνία και την αγορά, δημιουργούμε θεματικούς τομείς», είπε.
 
Κλείνοντας ανέφερε ότι «η παράταξή μας κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πάνε οι εποχές που μας καλούσαν να απολογηθούμε για όλα. Είμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας. Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν. Ο λαός δεν θα μας κρίνει με τα κριτήρια των αντιπάλων μας» τόνισε.
 
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...