Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στη Λάρισα οι Μαραθωνοδρόμοι, «Πρωτογενούς Πλεονάσματος» ανεργίας- ανέχειας – εξαθλίωσης, Σχολικοί Φύλακες

Στην Λάρισα έφθασαν σήμερα οι σχολικοί φύλακες από την Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι επέλεξαν το δρόμο του αγώνα από το να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουν τον «αργό θάνατο» των οκτώ μηνών της διαθεσιμότητας που τους επέβαλε βίαια η μνημονιακή συγκυβέρνηση.


Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης το «οδοιπορικό» διαμαρτυρίας προς την Αθήνα, με το σύνθημα «Μαραθώνιος «Πρωτογενούς πλεονάσματος» ανεργίας- ανέχειας- εξαθλίωσης», διεκδικώντας την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επαναφορά τους στις θέσεις εργασίας τους.

Η πρωτοβουλία τους αυτή πρέπει να στηριχτεί και να αγκαλιαστεί απ’ όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Είναι υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος να ακυρώσει αυτούς τους νόμους  και κανένας εργαζόμενος που μπήκε ή θα μπει σε διαθεσιμότητα δεν πρέπει να απολυθεί.

Κατά την άφιξη τους στην Λάρισα επισκέφθηκαν τον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Λαρισαίων στο Κουλούρι και συναντήθηκαν με εργαζόμενους. Ενώ, το απόγευμα συναντήθηκαν με σχολικούς φύλακες της Λάρισας και το βράδυ, με φροντίδα του συλλόγου εργαζομένων των δήμων θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ. Λαρισαίων. 

Την πεζοπορία τους για την Αθήνα οι Σχολικοί Φύλακες, θα συνεχίσουν αύριο.

δημοσίευσε ...