Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβση: Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, οδηγούν σε συντάξεις πείνας

Η επιχείρηση του μαύρου μετώπου της μνημονιακής συγκυβέρνησης, να διαλύσει και ουσιαστικά να καταργήσει την Κοινωνικής Ασφάλιση, με δραματική μείωση των παροχών, μέχρι του σημείου εξαφάνισης, δεν έχει τελειωμό.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα, σε συνδυασμό με τις διαρροές στον τύπο, για δραματική μείωση των κύριων συντάξεων, ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών και του εφάπαξ, σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, οδηγούν σε συντάξεις πείνας που θα τις «απολαμβάνουν» οι εργαζόμενοι, όταν θα βρίσκονται στα βαθιά γεράματα.

Η συγκυβέρνηση και η εργοδοσία, αφού κατέκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, οδηγούν σε συντάξεις που δεν ανταποκρίνονται ούτε στις εισφορές, που για χρόνια έχουν καταβάλλει, στα ασφαλιστικά ταμεία οι εργαζόμενοι.
Καταργώντας στη πράξη, την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ, ληστεύοντας τις εισφορές των εργαζομένων, ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο, στα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση.
Η κατάργηση ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των μεταβατικών διατάξεων, των ρυθμίσεων για τις μητέρες και τα βαρέα και ανθυγιεινά, αποτελούν πρόκληση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει.
Τα προβλήματα του ασφαλιστικού δεν αντιμετωπίζονται με τη μείωση των παροχών αλλά με την οικονομική στήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Όσο η ανεργία αυξάνεται, όσο οι μισθοί μειώνονται, συνεχίζονται οι χαριστικές ρυθμίσεις στο κεφάλαιο, η εισφοροδιαφυγή μεγαλώνει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, τόσο θα μειώνονται τα έσοδα και θα μεγεθύνεται το πρόβλημα.
Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Η Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη να έχει στην προμετωπίδα των αιτημάτων, την απόκρουση των νέων κυβερνητικών αντιασφαλιστικών μνημονιακών ρυθμίσεων, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης.

δημοσίευσε ...