Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ψάχνονται και αυθαιρετούν οι δήμαρχοι για τις «χαμένες» κλήσεις

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου για τις αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής του κ. Πατούλη για την «Παράλληλη άσκηση καθηκόντων από υπαλλήλους του Δήμου αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας».
Αφού πρώτα δεν έφεραν καμία αντίδραση και αντίσταση στις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης για την καρατόμηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των εργαζομένων, κόπτονται τώρα οι δήμαρχοι για τις «χαμένες» κλήσεις και ψάχνονται σε ποιους θα επιβάλλουν αυταρχικά να ασκήσουν τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών. Τα πυρά τους όμως δεν τα στρέφουν προς την κυβέρνηση ως την μόνη υπαίτια αλλά στον εύκολο στόχο τους εργαζόμενους.  

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Τη Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με θέμα  «Παράλληλη άσκηση από υπαλλήλους του Δήμου αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας»

Με αυτήν την απόφαση έρχονται να αναθέσουν σε υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι δεν έχουν την εκπαίδευση και την γνώση ,να ασκήσουν περίπου 30 αρμοδιότητες (κυρίως εισπρακτικού χαρακτήρα) που είχε η Δημοτική Αστυνομία

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί οπισθοδρόμηση στο 1985

Δεν χρειάζεται επίσης να αναφερθεί ότι οι εναπομείναντες δημοτικοί αστυνομικοί δεν επαρκούν για την άσκηση  των αρμοδιοτήτων που έχουν μεταφερθεί στους Δήμους.

Έρχονται τώρα να απαξιώσουν και τις υπόλοιπες υπηρεσίες με την καθιέρωση παράλληλων καθηκόντων  της Δημοτικής Αστυνομίας στους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Ας μας ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ  οι εμπνευστές αυτής της ιδέας  αν πρόκειται η όχι για μια ακόμη προσπάθεια απαξιώσεως και άλλων υπηρεσιών προκειμένου να εκχωρηθούν σε ΙΔΙΩΤΕΣ.

Σε κάθε περίπτωση εμείς καταγγέλλουμε την προσπάθεια της απαξιώσεις των υπηρεσιών του Δήμου  που γίνεται στοχευμένα και συντεταγμένα με την μνημονική πολιτική που ασκείται στον Δήμο μας.

δημοσίευσε ...