Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Όποιος καταγγέλλει ανομίες διώκεται και τιμωρείται, κ. Γκότση;

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», αυτό φαίνεται να ισχύει στο δήμο Νέας Ιωνίας.

Παρά τις επανειλημμένες αναφορές και καταγγελίες εργαζομένων για τον προϊστάμενο της καθαριότητας ο οποίος εδώ και τρία χρόνια με την ανοχή της δημοτικής αρχής Ν. Ιωνίας, όχι μόνο εφαρμόζει δικούς του κανόνες εργασίας θίγοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης συνεχίζει και εμμένει στην απόφασή του διατηρώντας τον στη θέση του χωρίς μάλιστα να διαθέτει τα ανάλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Δεν σταματάει όμως εδώ η αλαζονική συμπεριφορά  του Δημάρχου κ. Γκότση, πέραν ακόμη του ότι προχωράει σε αναφορές και πειθαρχικές διώξεις σε όσους εργαζόμενους τόλμησαν να καταγγείλουν το γεγονός,όπως στον συνάδελφο Σπύρο Μπουρνελέ, επισέρχεται και στα εσωτερικά του Σωματείου ζητώντας πρακτικά συνεδριάσεων και κατασυκοφαντώντας συνδικαλιστές, εκπρόσωπους των εργαζομένων, προκειμένου να τους απαξιώσει στα μάτια των συναδέλφων τους.

Με την παρακάτω ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει το δήμαρχο Νέας Ιωνίας για ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου Εργαζομένων και προσπάθεια συκοφάντισης των εκπροσώπων τους. 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση για την «ωμή» παρέμβαση που έκανε στα εσωτερικά θέματα 
του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και την εκστρατεία σπίλωσης συνδικαλιστών.

Με πρωτοφανή έγγραφό του ζητά τα πρακτικά συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με απόφαση καταγγελίας που ελήφθη από το Σωματείο απέναντι στη Δημοτική Αρχή για μια σειρά άλλων θεμάτων όπως:

- Τη συμπεριφορά και δράση του Προϊστάμενου Καθαριότητας τρία (3) χρόνια τώρα. Συμπεριφορά προς τους συναδέλφους προβληματική, υβριστική και εκβιαστική σε όλα τα επίπεδα. Ενεργεί χωρίς κανένα φραγμό, παραβιάζοντας ασύστολα όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά προσβάλλοντας βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.  Γνωρίζει πως εκκρεμούν αναφορές και μηνύσεις σε βάρος του, ακόμη και του γιατρού εργασίας και συνεχώς προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός. 

- Πως διόρισε  στη θέση του Προϊσταμένου, αυτόν τον υπάλληλο, χωρίς καν να έχει απολυτήριο, όπως και ότι λαμβάνει με ψευδείς βεβαιώσεις, επιδόματα και υπερωρίες χιλιάδων ευρώ συσσωρευτικά αυτό το διάστημα από την υπηρεσία. 

- Πως συνειδητά δεν υλοποίει τις αποφάσεις για τις κρίσεις Προϊσταμένων και την εφαρμογή του Ο.Ε.Υ.

Σε αυτά που καταγγέλλονται ο Δήμαρχος αντί να κάνει κάποιες ενέργειες για την αντιμετώπισή τους έπραξε το αντίθετο και προχώρησε σε πειθαρχικές διώξεις  κατά συναδέλφων και συνδικαλιστών που έκαναν τις αναφορές και τις καταγγελίες.

Επιπλέον, με τους Αντιδημάρχους του πέρασε σε μια άνευ προηγούμενου συκοφαντική επίθεση στο Σωματείο, τον Πρόεδρο του και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας Νίκο Αδαμόπουλο, χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές.

Φαίνεται πως στην εκστρατεία λάσπης, σπίλωσης και συκοφάντησης των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας μας, που πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στην διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων εντάσσονται σήμερα Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές που δεν περιμέναμε. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που Αντιδήμαρχος της Νέας Ιωνίας, αυτής  της Δημοτικής Αρχής, ανακίνησε ζητήματα με έγγραφά του στα Υπουργεία για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθερίων συνολικά, όπως και τότε το είχαμε καταγγείλει.

Ας αποφασίσει λοιπόν  και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας με ποιους είναι; Μαζί (και όχι όπως τον συμφέρει), με  τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους που αγωνίζονται  ή με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα και τις πολιτικές που εφαρμόζουν στους Δήμους, των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων μέσω Μ.Κ.Ο., των προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ., τις εκχωρήσεις μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων; Διότι, ο αυταρχισμός, οι διώξεις, οι απίστευτες παρεμβάσεις στη συνδικαλιστική δράση, η  σπίλωση και συκοφάντηση όσων αντιστέκονται πάνε με τα προηγούμενα, και είναι συστατικά στοιχειά των αντεργατικών πολιτικών σήμερα.  Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

δημοσίευσε ...