Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Με τον «μνημονιακό φασισμό», τι κάνουμε ?

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση με σαφή στοιχεία πανικού και αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τα ολέθρια αποτελέσματα που θα είχε γι’ αυτήν και τους εντολοδόχους της τροικανούς, ο αγώνας των εργαζομένων που ξεκίνησε με προοπτικές ενοποίησης και συντονισμού όλο και περισσότερων κλάδων εργαζομένων στο αίτημα της πολιτικής ανατροπής των μνημονίων και αυτών που τα εφαρμόζουν,  «εξόρκισε» το κακό που απεύχεται.

Δημιούργησε κλίμα αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ευαισθησία, την οργή και την απέχθεια του λαού, ειδικά μετά και την τελευταία δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα φασιστοειδή της χρυσής αβγής. Φασιστοειδή στα οποία η ίδια η κυβέρνηση επέδειξε προκλητική ανοχή ευελπιστώντας μάλιστα και κάνοντας λόγω τα στελέχη της, σε κυβερνητική συνεργασία με τους «σοβαρούς» ή «καλούς» νεοναζί.

Η κυβέρνηση, όμως, συνεχίζει να χρησιμοποιεί το τηλεοπτικό σόου με την χρυσή αβγή, όχι για να πατάξει ουσιαστικά τον πολιτικό φασισμό αλλά για να ενισχύσει τον «μνημονιακό φασισμό» με την επέκταση της κοινωνικής λεηλασίας!

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, βρέθηκαν στον δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενοι μόνο από τρεις επιχειρήσεις: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καταστήματα Φωκάς και Sprider Stores.  Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς και η κατασκευαστική εταιρεία "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική" υπάχθηκε στο άρθρο 99, στα Τσιμέντα Χαλκίδας απολύθηκαν άλλοι οκτώ εργαζόμενοι και έκλεισε το τμήμα διακίνησης της Coca-Cola  στη Θεσσαλονίκη με 33 απολύσεις εργαζομένων. Και ο κατάλογος δεν έχει ακόμη κλείσει εν αναμονή των εξελίξεων σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ.

Επιπλέον, η  διαδικασία της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζει να «υλοποιείται», ενώ παράλληλα έχουν εκδοθεί κοινές υπουργικές αποφάσεις για κατάργηση 2.000 πλεονάζων οργανικών θέσεων σε εννέα υπουργεία μέχρι να επιτευχθεί ο «περίφημος» στόχος.  

Η τοπική αυτοδιοίκηση «αιμορραγεί» με την διαθεσιμότητα 6.000 δημοτικών υπαλλήλων, Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών και σύμφωνα με τις δηλώσεις Μητσοτάκη άλλοι τουλάχιστον 6.000 από τους δήμους προορίζονται για το επόμενο «κύμα».

Η υγεία το ίδιο, 8 νοσοκομεία έκλεισαν κι από τα εναπομείναντα 132 θα κλείσουν άλλα 52 ενώ ήδη 1700 εργαζόμενοι στην υγεία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τον κατάλογο να παραμένει ανοικτός και την κυβέρνηση να κρύβει τις προθέσεις της που δεν είναι άλλες από την πλήρη διάλυση των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας υγείας με πρώτο μέτρο τον ξαφνικό θάνατο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, που ήδη έχει ανακοινωθεί.

Στο στόχαστρο αυτών των ημερών η παιδεία.  Η επίθεση που αυτή τη στιγμή δέχεται η ανώτατη εκπαίδευση, και όχι μόνο, είναι επίθεση εναντίον της παιδείας συνολικά, δηλαδή εναντίον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα στο κλίμα των ημερών, μας προετοιμάζουν για νέα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, τάχα για να καλύψουν  το δημοσιονομικό κενό για το 2013-2014. Μετά την ληστρική επιδρομή που υπέστησαν από το «κούρεμα», το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό εμφανίζεται στα ασφαλιστικά ταμεία, που σύμφωνα με τη "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος", μεταφράζεται σε νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων. Μεγάλη, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2014, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα είναι και η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι και επαγγελματίες, νέοι και άνεργοι θα δώσουμε την μάχη κατά των απολύσεων, της μείωσης των μισθών, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Προϋπόθεση του αγώνα που μπορεί να δώσει προοπτική ελπίδας στο εργατικό κίνημα είναι να κατορθώσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργήσει σε ένα κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας,  η προπαγάνδα του εκφοβισμού, της τρομοκράτησης και του κοινωνικού κανιβαλισμού ότι κάποιοι λίγοι μπορεί και να σωθούνε, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

Να καταρρίψουμε μέσα από τον αγώνα μας την κατάπτυστη αντίληψη που καλλιεργούν τα εντεταλμένα Μ.Μ.Ε. ότι μόνο τα μνημόνια και η σημερινή κυβέρνηση θα μας βγάλουν απ’ τη κρίση, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι οι ίδιοι είναι πανίσχυροι, ότι κάθε αντίσταση είναι μάταια και ότι δεν υπάρχει γυρισμός στην προηγούμενη κατάσταση.

Οι κοινωνικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το καλοκαίρι κλιμακώνονται.  Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνητικών εκφραστών τους θα είναι άμεση, όποιες μεθοδεύσεις κι αν χρησιμοποιούν.  

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

δημοσίευσε ...