Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Παρέλαση υπό τις ασπίδες και των γκλοπς της συγκυβέρνησης



Αυταρχικό «φράγμα» στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, έστησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος της αστυνομοκρατία στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απαγόρευαν ,σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και γονείς που ήθελαν να πλησιάσουν την παρέλαση ώστε να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν!

Χτυπήθηκε από τα Ματ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως η αστυνομία απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρηθούν ακόμα και στην ουρά της παρέλασης. Στην ένταση που προκάλεσαν τα ΜΑΤ, χτυπήθηκε με ασπίδα στο πρόσωπο και τον ώμο η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα, 28/10, στον Λευκό Πύργο (9:30π.μ.).

Δ. Χαραλαμπίδου: «Τα ΜΑΤ πήραν εντολή και χτύπησαν τους διαδηλωτές και εμένα προσωπικά γνωρίζοντας ότι είμαι βουλευτής»
«Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων, μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία, και τους ανέργους αυτής της χώρα» δηλώνει η βουλευτίνα Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η δήλωση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, για την αναίτια καταστολή εναντίον διαδηλωτών στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης:

«H μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης έγινε για άλλη μια φορά μέσα σε έναν υπέρμετρο αστυνομικό κλοιό προστασίας που θυμίζει άλλες εποχές. Μετά το τέλος της παρέλασης, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν αναίτια εναντίον των διαδηλωτών των ΕΛΜΕ και των άλλων σωματείων μεταξύ των οποίων βρισκόμουν και εγώ και τους κυνήγησαν στην Δημητρίου Γούναρη, μακριά από τον χώρο της παρέλασης. Με αυτήν την ακροδεξιά κυβέρνηση γνωρίζουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν από την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα ΜΑΤ πήραν εντολή και χτύπησαν τους διαδηλωτές και εμένα προσωπικά γνωρίζοντας ότι είμαι βουλευτής της Αριστεράς. Το μήνυμά μας είναι ένα. Δεν τρομοκρατούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων, μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία, και τους ανέργους αυτής της χώρας.

Στοιχεία από : left.gr, iskra.gr

δημοσίευσε ...