Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τα μνημόνια δεν κάνουν διακρίσεις ...

Δεν πρέπει κανείς να τρέφει αυταπάτες ότι η ισοπεδωτική για τους εργαζόμενους μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι υπηρέτες του κεφαλαίου και των τραπεζών κάνει διακρίσεις μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αυτό όλοι οι εργαζόμενοι και κινηθούν προς την κατεύθυνση της ενοποίησης όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και του συντονισμού σε ενιαίο αγώνα διαρκείας και ανατροπής των μνημονίων και αυτών που τα εφαρμόζουν, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν προοπτικές και ελπίδα για νίκες του εργατικού κινήματος.

Μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην αγορά αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, η εταιρεία «Sprider Stores» έβαλε λουκέτο. «Βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών, να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Αποτέλεσμα; Περίπου 800 εργαζόμενοι της εταιρείας να βρεθούν άμεσα στο δρόμο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος εξακολουθούν να μιλούν για… ανάπτυξη, απασχόληση και «sucess story».

Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Sprider Stores ζητεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) μετά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ ζητεί από το υπουργείο Εργασίας να συγκαλέσει χωρίς καθυστέρηση τριμερή σύσκεψη, προκειμένου να υπάρξει ρητή δέσμευση της Διοίκησης, ώστε «να τηρηθούν στο ακέραιο και κατά προτεραιότητα, οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς το προσωπικό».

Καλούνται το υπουργείο Εργασίας και όλες οι αρμόδιες αρχές «να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο, ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και αποθέματα της εταιρείας δεν θα «εξαερωθούν» και ότι όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθοί, ένσημα και αποζημιώσεις) θα καταβληθούν άμεσα».

Χαρακτηριστική είναι η ευαισθητοποίηση και η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Χίου

Λουκέτο story στο κατάστημα της Sprider στη Χίο.
 
Είκοσι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο και προστίθενται στην ατέλειωτη στρατιά των χιλιάδων ανέργων του Νομού μας.
Το λουκέτο στο κατάστημα της Sprider στη Χίο που προσέθεσε είκοσι ακόμα συμπολίτες μας στην ατέλειωτη στρατιά των χιλιάδων ανέργων στο Νομό μας, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους ότι τα χειρότερα έπονται.

Η συγκυβέρνηση της οικονομικής καταστροφής και της κοινωνικής εξαθλίωσης συνεχίζει την καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική της οδηγώντας καθημερινά στην απόγνωση όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.

Τα λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα με τις χιλιάδες απολύσεις, σε συνδυασμό με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την αποδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών, τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Μοναδική απάντηση στο μονόδρομο της συμφοράς και των μνημονίων που υποδεικνύουν συγκυβέρνηση και τρόικα αποτελούν ο συντονισμός και ο ενιαίος αγώνας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Η ενωτική δράση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της, αποτελεί τη μόνη ελπίδα για ανάκαμψη και διέξοδο από την κρίση.

Καμία ολιγωρία και κανένας εφησυχασμός δε δικαιολογείται σε κανέναν. Ατομικές στρατηγικές και στοχεύσεις προσωπικού βολέματος δεν οδηγούν πουθενά. 

Μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά παλεύουμε για το μέλλον μας. Τις ζωές μας δε μας τις χαρίζει κανείς.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας
Αλέκος Γαϊτάνος     Παναγιώτης Πεντάκης

δημοσίευσε ...