Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Υποδοχή «Success Sorry» για τον κ. Σαμαρά

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν απολυμένοι των ΑΕΙ με μάσκες…

Εκατοντάδες απολυμένοι μαζί με τις διοικήσεις των συλλόγων εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου περικύκλωσαν τη Δευτέρα, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών στο οποίο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να εγκαινιάσει μια καλλιτεχνική έκθεση.
«Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απόψε, αντί για τα χαρωπά πρόσωπα του «success story», συνάντησε τις μάσκες των απολυμένων των ΑΕΙ στις πύλες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εκατοντάδες απολυμένοι με τις διοικήσεις των συλλόγων εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ περικύκλωσαν αθόρυβα το προαύλιο του Μουσείου και σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες, καθώς ξεκινούσε η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, φορώντας λευκές μάσκες. Δίπλα τους βρίσκονταν και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώσαμε σήμερα αυτή την ειρηνική εκδήλωση, τιμώντας τους αρχαιολόγους και τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση. Όλους αυτούς που μοχθούν υπό τις βάρβαρες συνθήκες του Μνημονίου να κρατήσουν την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, την ίδια την Ελλάδα όρθια», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

«Δεν τιμούμε και ούτε σεβόμαστε όμως τον ηθικό και φυσικό αυτουργό της καταστροφής: τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας. Απόψε ο πρωθυπουργός παριστάνοντας τον ανήξερο, θέλησε να εισπράξει την υπεραξία από τον μόχθο όλων μας. Βρέθηκε απέναντι στα εκατοντάδες λευκά πρόσωπα των θυμάτων του και το μαύρο πανό των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού που έγραφε την αλήθεια: «Success Sorry»


πηγή : aftodioikisi.gr

δημοσίευσε ...