Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κατατέθηκε στη βουλή η «εθελοντική (;) ενδοδημοτική κινητικότητα»

Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι φανερό ότι βαδίζουν «χέρι – χέρι», με τους πρώτους να εφαρμόζουν την μνημονιακή πολιτική και τους δεύτερους πρόθυμους να καλύπτουν τις μνημονιακές επιταγές και τέλος κι οι δυο μαζί να οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους προς αφανισμό. Είναι κίνηση τακτικής εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από την νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν προκειμένου να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των δανειστών, αλλά και  για να καλύψουν τις ρουσφετολογικές ανάγκες τους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που πλησιάζουν.

Δελτίο τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζει η ηγεσία της ΚΕΔΕ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κυβέρνηση προωθεί, με τη συμμετοχή και της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης στο σχέδιο Νόμου «Για το Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» την «ενδοδημοτική κινητικότητα» και ολοκληρώνουν το καταστροφικό τους έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 

Μετά την επικοινωνιακή τους καταιγίδα για δήθεν αξιολόγηση των Οργανικών Δομών και του Προσωπικού των Ο.Τ.Α., την περίφημη επιτροπή «Ραπακούλια» για πληθυσμιακά κριτήρια στο προσωπικό τους, έρχονται με την διάταξη για την «ενδοδημοτική κινητικότητα» να προετοιμάσουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην κοινωνία, στους πολίτες και στους εργαζόμενους.
 

Σε μια περίοδο που προετοιμάζονται νέες περικοπές πόρων στους Ο.Τ.Α. και οι υπηρεσίες ερημώνονται από υπαλλήλους, οι πολίτες ταλαιπωρούνται  κυβέρνηση και αιρετοί χέρι-χέρι οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε λειτουργική, θεσμική και οικονομική κατάρρευση.
 

Η ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. για μία ακόμη φορά υπηρετεί τα συμφέροντα των μνημονίων και της τρόικα αδιαφορώντας για τους πολίτες και τους εργαζόμενους με αντάλλαγμα τη διάσωση των «δικών» τους παιδιών, προσωπικών και κομματικών φίλων τους.
 

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, «ενδοδημοτική κινητικότητα», που υπηρετεί ένα και μοναδικό στόχο την απόλυση χιλιάδων Δημοτικών Υπαλλήλων, τη διάλυση των Ο.Τ.Α. και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, όταν την ίδια στιγμή μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. και του προγράμματος «προώθηση της απασχόλησης» προσλαμβάνονται στους Δήμους χιλιάδες άνεργοι, συμπολίτες μας για να καλύψουν τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και να δημιουργήσουν τις νέες στρατιές «ομήρων» και σύγχρονων «σκλάβων» ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών αλλά και των Ευρωεκλογών.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...