Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΠΟΙΖΩ: Πάνω από 120.000 υπογραφές κατά της απελευθέρωσης πλειστηριασμών

Πάνω από 120.000 υπογραφές πολιτών κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών έχει συγκεντρώσει η ΕΚΠΟΙΖΩ. Κορυφώνοντας τις δράσεις της ενάντια στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών, η Ένωση διοργανώνει την Τρίτη 10/12, και ώρες 12.00 – 14.00, εκδήλωση παράδοσης των ήδη συγκεντρωμένων υπογραφών στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και του κινήματος του Avaaz θα ενώσουν τις φωνές τους, υπό την ‘σκέπη’ ενός πρωτότυπου και σχετικού με τους πλειστηριασμούς χριστουγεννιάτικου δένδρου, ενώ πενταμελής αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει για την παράδοση των πάνω από 120.000 υπογραφών στο Ειδικό Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, χωρίς όμως την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατό να οριστεί κάποια συνάντηση μαζί τους.

«Οι πλειστηριασμοί δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των τραπεζών, αλλά θα αποτελέσουν χριστουγεννιάτικο δώρο στις  εταιρείες που κατέχουν τα δάνεια, θα στείλουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες στον δρόμο, ενώ θα απειληθεί η κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας», προειδοποιεί η ΕΚΠΟΙΖΩ και ζητεί τριετή αναστολή των πλειστηριασμών «χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΟΧΙ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, Στέγη - Ρεύμα - Νερό ΔΙΚΑΙΩΜΑ για ΟΛΟΥΣ» διοργανώνει η δημοτική παράταξη Αγίας Βαρβάρας «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα Δημοτικού Ωδείου «Μήτρου Σουλιμιώτη» (Σίφνου & Αγίου Γεωργίου, Αγία Βαρβάρα). Θα μιλήσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και η Γεν. Διευθύντρια ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου.

δημοσίευσε ...