Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

75 εργαζόμενοι του δήμου Πειραιά στο "μπακαλοτέφτερο" του ΥΠ.ΕΣ.



Να ανακληθεί αμέσως η «μελέτη» των απολύσεων στους ΟΤΑ.
Η «μελέτη» Γρηγοράκου που στάλθηκε στους δήμους δείχνει την αναλγησία, την κυνικότητα και τον εμπαιγμό της συγκυβέρνησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους.

Εύχονται με κυνικότητα «χρόνια πολλά», όταν οι σχεδιασμοί που περιγράφονται στην επιστολή συντομεύουν στο ελάχιστο το χρόνο ζωής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η κυβέρνηση της αθλιότητας,  κατ’ εντολή των δανειστών επιχειρεί να φτιάξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση  στα μέτρα που αυτοί την θέλουν.

Η μελέτη  Γρηγοράκου αν υλοποιηθεί θα παραλύσει ολόκληρες υπηρεσίες και μεγάλους Ο.Τ.Α

Στα σχεδία τους είναι να καταργηθούν ολόκληρες   υπηρεσίες, όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας ,οι κοινωνικές υπηρεσίες, ακόμα και διοικητικές προκειμένου να δοθούν βορά στους ιδιώτες  που καραδοκούν.

Σχεδιάζουν ένα κράτος ιδιωτών πού δεν θα υπάρχουν δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες , δεν θα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι με δικαιώματα , αλλά θα υπάρχουν εργασιακές σχέσεις  τύπου «Μανωλάδας» και πανάκριβες υπηρεσίες, απαγορευτικές για την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση με την μελέτη  Γρηγοράκου βάζει στον προθάλαμο της απόλυσης χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Αυτοδιαψεύδονται για την «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα», που αποπροσανατολιστικά επίμονα προπαγανδίζουν, γιατί στην μελέτη δεν προβλέπονται οι απαιτούμενες θέσεις …υποδοχής και οι λίγες που υπάρχουν θα υποχρεώσουν τους εργαζόμενους σε «ξενιτεμό» που αν δεν τον δεχτούν όπως είναι φυσιολογικό, θα τους οδηγήσει στην απόλυση. Τα δε στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σαν δεδομένα απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα 

Ότι και να λένε λοιπόν για διαδημοτική κινητικότητα, αξιολογήσεις, διαθεσιμότητες κλπ, η αλήθεια είναι μία, η λίστα Γρηγοράκου αποτελεί τον προάγγελο χιλιάδων απολύσεων στους Ο.Τ.Α, που θα γίνουν με πολλούς τρόπους παράλληλα.

Και γίνεται ξεκάθαρο ότι διαβούλευση για την μελέτη ή συμμετοχή σε ομάδα εργασίας, που αποσκοπεί στο να γεμίσει η λίστα ντροπής των απολύσεων της συγκυβέρνησης, όπως προσπαθεί  να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, δεν μπορεί να υπάρξει από την μεριά των εργαζομένων.

Ας την κάνει το υπουργείο με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, που στηρίζει την μνημονιακή πολιτική και είναι πάντα πρόθυμη στο «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Οι εργαζόμενοι προτιμούν το δρόμο του αγώνα για να αποτρέψουν την κατάργηση των υπηρεσιών και τις απολύσεις, τον αγώνα που θα ανατρέψει τις ανθρωποκτόνες πολιτικές και αυτούς που τις εφαρμόζουν και έτσι δυναμικά θα απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας!

    Δεκέμβριος 2013                             Α.Σ.Κ – Ο.Τ.Α

δημοσίευσε ...