Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Στην Άκτωρ του Μπόμπολα το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

Η Άκτωρ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Το έργο κατασκευάζεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί με ιδιωτικούς πόρους.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 120 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή τουλάχιστον λειτουργία του, ενώ κατά την διετή περίοδο κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας.
 

Το έργο έχει εγκριθεί επί της αρχής για χρηματοδότηση και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για απευθείας δανειοδότηση του αναδόχου, ενώ στη χρηματοδότηση δύναται να συμβάλλει και το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA, επιτυγχάνοντας συνολικά χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης, όφελος που θα μετακυλιστεί υπέρ των δημοτών.
 
Σημειώνεται ότι το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας επιλέχθηκε από το περιοδικό World Finance ως «Έργο της Χρονιάς 2013 στον τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων» αξιολογούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα αυτό, μετά και την ανακήρυξη αναδόχου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε εξέλιξη είναι και οι διαγωνισμοί έργων διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ για τις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 
Πηγή : left.gr

δημοσίευσε ...