Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σχολικοί Φύλακες: «δεν παζαρεύουμε, δεν επαιτούμε»

Την εξόφθαλμη αναγκαιότητα ύπαρξης των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και την προχειρότητα της απόφασης για τον «ξαφνικό θάνατο» που υπέστησαν από την μαύρη συγκυβέρνηση των μνημονίων για λογαριασμό των δανειστών, δείχνει το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας για πρόσληψη  1.050 επιστατών στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Το γεγονός αυτό από μόνο του, σηματοδοτεί την αναγκαιότητα του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων και την παραδοχή  του σημαντικού έργου που προσφέρουν  στη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στην προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς παράγοντες και την επιστασία των σχολείων.

Οι αυλοκόλακες της εξουσίας επαιτούν για  ρουσφέτια 

Ορισμένοι όμως, εκ πεποιθήσεως και συνήθειας, αυλοκόλακες των κομμάτων της εξουσίας, λειτουργώντας με ιδιοτέλεια και στη λογική της ενσωμάτωσης, παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα και  γίνονται πρόθυμα αποδεκτοί από τα πολιτικά γραφεία υπουργών προκειμένου να προπαγανδίζουν το ανθρωποκτόνο έργο της κυβέρνησης για να εξασφαλίσουν ρουσφετολογικά κάποιες πιθανές θέσεις εργασίας που θα βολέψουν «ημέτερους», αλλά θα αποπροσανατολίσουν το κίνημα και τους εργαζόμενους από τον αγώνα και τον βασικό στόχο που είναι η κατάργηση του νόμου και καμία απόλυση εργαζόμενου. 

Παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους ακόμα και τα πρωτοδικεία κρίνουν ως αντισυνταγματικές τις απολύσεις και δικαιώνουν προσωρινά τους Σχολικούς Φύλακες που και αυτό δεν συνιστά στοιχείο εφησυχασμού και παρέκκλισης από την κινηματική δράση και διεκδίκηση, οι «γενναίες» εκπτώσεις που κάνουν οι αυτόκλητοι «σωτήρες» στο μοναδικό αίτημα που υπάρχει από τον κλάδο για παραμονή ΟΛΩΝ των Σχολικών Φυλάκων στην εργασία τους και τα υπόγεια παζάρια για βόλεμα των «ημετέρων», θίγουν την αξιοπρέπεια του κλάδου, ενώ διευκολύνουν και εξυπηρετούν μόνο την υλοποίηση της απόφασης της συγκυβέρνησης για τον εργασιακό αφανισμό του θεσμού.     

Οι φύλακες δεν είναι μπαλάκι κανενός, απέδειξαν πως είναι κοινωνικός θεσμός
Και γι’ αυτό θα συνεχίσουν με αξιοπρέπεια να αγωνίζονται για την κατάργηση του νόμου και την επαναφορά στην εργασία τους, χωρίς να παζαρεύουν, χωρίς να επαιτούν. 

H Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά και την εισήγηση της  Γραμματείας  των Σχολικών Φυλάκων αποφάσισε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνάντηση όλων των Σχολικών Φυλάκων, την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, στις 1.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα-3ος Όροφος). Σκοπός της συνάντησης είναι να ληφθούν κοινές αποφάσεις, να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός και προγραμματισμός δράσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ώστε  κανένας Σχολικός Φύλακας να μην βρεθεί άνεργος. 

Επίσης, χαρακτηριστικά τονίζει στην ανακοίνωση της, ότι στηρίζει την προγραμματισμένη ολονύκτια σιωπηρή διαμαρτυρία των πεζοπόρων Σχολικών Φυλάκων από την Θεσσαλονίκη την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα) και καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Μόνο Ο ΚΟΙΝΟΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ και ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, μπορεί και θα φέρει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ των ανθρωποκτόνων νόμων που εξαθλιώνουν εμάς και τις οικογένειες μας, είναι στα δικά μας χέρια.

Η ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...