Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στη ΚΕΔΕ οι Αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες

Στο πλαίσιο των καθημερινών κινηματικών δράσεων η επιτροπή αγωνιζόμενων Σχολικών Φυλάκων, που βρίσκεται εγκατεστημένη επί 24ωρου βάσεως στο κέντρο αγώνα της οδού Καραγιώργη Σερβίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών μαζί με τις Καθαρίστριες του υπουργείου και τους Εκπαιδευτικούς Τ.Ε, αποφάσισε την «επίσκεψη» αντιπροσωπείας Σχολικών Φυλάκων στην ΚΕΔΕ.
Σκοπός της «επισκέψεως» δεν ήταν άλλος παρά να επιδώσουν το υπόμνημα που έχει κατατεθεί από τους ίδιους τους Σχολικούς Φύλακες στον υπουργό εσωτερικών και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την επαναφορά τους πίσω στην εργασία τους και στα σχολεία που εργάζονταν καθώς και η αναγνώριση ως συντάξιμων των 5,5 χρόνων (2001-2006) εργασίας που προσέφεραν.
Παρά την χυδαιότητα και τους τραμπουκισμούς που δέχτηκαν κυρίως οι γυναίκες Σχολικοί Φύλακες από τον φύλακα του κτηρίου ο οποίος παράνομα ήθελε να τους απαγορεύσει την είσοδο, οι αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες έφτασαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ και δόθηκε βήμα στον αντιπρόσωπο τους, απολυμένο Σχολικό Φύλακα Σταύρο Νικολάου, να μιλήσει. Ενώ λίγο νωρίτερα μέλη της επιτροπής αγωνιζόμενων Σχολικών Φυλάκων συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΚΕΔΕ
Η ηγεσία της ΚΕΔΕ σαφώς ελέγχεται για τις αποφάσεις στήριξης της μνημονιακής πολιτικής που μέχρι τώρα έχει πάρει και είναι εξίσου συνυπεύθυνη με την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κατάργηση των υπηρεσιών Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικής Αστυνομίας. Μάλιστα αυτό το απέδειξε για πολλοστή φορά και η αντεργατική στάση που κράτησε στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης.
Ωστόσο η ηγεσία της ΚΕΔΕ, αξιολογώντας και την κατάσταση που έχει περιέλθει ολόκληρη η σχολική κοινότητα από την κατάργηση του θεσμού, δεν μπορούσε παρά να παραδεχτεί την αναγκαιότητα της λειτουργίας του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, και δεσμεύτηκαν ότι το θέμα θα το επαναφέρουν στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι Αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες έκαναν λόγο και για τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν βγάζοντας αντισυνταγματικό το μνημονιακό μέτρο της κατάργησης της θέσης εργασίας τους και την διαθεσιμότητα και ζήτησαν από το συμβούλιο της ΚΕΔΕ να πάρει απόφαση ώστε οι δήμαρχοι να μην ασκούν έφεση και να δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον θεσμό των Σχολικών Φυλάκων με την παρουσία τους στα δικαστήρια. Με παραίνεση των εκπροσώπων των παρατάξεων της Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ) κ. Σπύρου Τζόκα και Ελπίδας Παντελάκη καθώς και του Δήμαρχου Νικαίας – Αγ.Ιωάννου Ρέντη κ. Ιωακειμίδη δεσμεύτηκε το συμβούλιο της ΚΕΔΕ να πάρει απόφαση για πολιτική κάλυψη των δημάρχων που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης.
Ο αγώνας των Σχολικών Φυλάκων που ξεκίνησε από τον «Μαραθώνιο Πρωτογενούς Πλεονάσματος ανεργίας ανέχειας και εξαθλίωσης» των πεζοπόρων Σχολικών Φυλάκων του νομού Θεσσαλονίκης που διένυσαν την απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα με τα πόδια και συνεχίστηκε με ποικιλόμορφες κινηματικές δράσεις, είναι αγώνας ζωής και συνεχίζεται μέχρι να τους επιστραφεί η εργασία και η χαμένη τους αξιοπρέπεια που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε σε μια νύχτα η μνημονιακή συγκυβέρνηση.
Το κέντρο αγώνα αποφασιστικότητας και ανατροπής που έχουν δημιουργήσει οι Αγωνιζόμενοι Σχολικοί Φύλακες μαζί με τις Καθαρίστριες του Υπ.Οικ. και τους Καθηγητές Τεχν. Εκπ. είναι αυτό που πρέπει να ενώνει τον κλάδο παραμερίζοντας παραγοντισμούς , ιδιοτελείς σκοπούς και αυταπάτες ότι άλλοι θα τους σώσουν και είναι υποχρέωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, της ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους.

δημοσίευσε ...