Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Άμεση δικαίωση στο αίτημα του Ν.Ρωμανού

Η ανάλγητη κυβέρνηση συνεχίζει την εκδικητική στάση της απέναντι στον νεαρό αναρχικό Νίκο Ρωμανό. Με επίδειξη ισχύος στερεί αυταρχικά το δικαίωμα στην παιδεία του επί 24 ημέρες απεργού πείνας.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός που ήταν παρών στη δολοφονία του φίλου του Αλέξανδου Γρηγορόπουλου από τις δυνάμεις καταστολής, το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία της συμμετοχής του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δελτίο Τύπου συμπαράστασης εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ που ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού και να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και αρκετές ημέρες ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας να του παρασχεθούν οι προβλεπόμενες από τον σωφρονιστικό κώδικα εκπαιδευτικές άδειες. Διεκδικεί δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο αγαθό της παιδείας, να σπουδάσει.



            Η συγκυβέρνηση ωστόσο του το αρνείται, οδηγώντας τον στο έσχατο μέσο της απεργίας πείνας για να ανατρέψει τη σε βάρος του ακραία αυθαιρεσία και την πολιτική του παραλόγου που θέλει να του επιτρέπεται να λάβει μέρος στις εξετάσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά όχι και να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής στην οποία εισήχθη.



            Ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσκάλεσε τον Νίκο Ρωμανό να τον τιμήσει για την επιτυχία του στις εξετάσεις (το αρνήθηκε ο ίδιος), αλλά το σύστημα δεν του παρέχει τις απαιτούμενες εκπαιδευτικές άδειες.



            Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει την εκδικητική στάση της συγκυβέρνησης που καταστρατηγεί για λόγους και πολιτικούς την ισονομία στις φυλακές, παραβιάζοντας νόμους και αρχές, σε συνέχεια των πολιτικών των μνημονίων που στόχο έχουν να επιβάλουν τον αυταρχισμό και να ισοπεδώσουν τα πάντα πλήττοντας την ίδια τη δημοκρατία.



            Καλεί τη συγκυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Νίκου Ρωμανού και του Ηρακλή Κωστάρη και να τους χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες, όπως άλλωστε και σε όλους τους φυλακισμένους που τις δικαιούνται.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...