Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία και τρομοκρατεί

Με απέλπιδες αλλά συγχρόνως βαθιά αυταρχικές προσπάθειες η καταρρέουσα κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που αντιστέκονται στην βάρβαρη και ανθρωποκτόνα πολιτική των απολύσεων και της κατάργησης υπηρεσιών που οδηγεί ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ σε βάθος εικοσαετίας.

Η προσπάθεια του υπουργού των απολύσεων και της διοικητικής απορρύθμισης να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων και των αιρετών στέλνοντας τους στον εισαγγελέα θα πέσει στο κενό. Όπως και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αφοπλίσει τους εργαζόμενους από το δικαίωμα της απεργίας.

Η καθολική ΑΝΥΠΑΚΟΗ των εργαζομένων με απεργία – αποχή από κάθε εργασία που σχετίζεται με τον ΣΤΗΜΕΝΟ επανέλεγχο των συμβάσεων θα καταργήσει στην πράξη το νόμο, όπως έγινε και με την «αξιολόγηση» που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να πάρει πίσω.

Οι εργαζόμενοι συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουν ενώ συμπαραστέκονται και στηρίζουν τους αιρετούς και τους συναδέλφους τους που καλούνται από τις δικαστικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις, διότι …δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Η Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να κλιμακώσει την επίθεση τόσο στους αιρετούς όσο και στους εργαζόμενους που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.4250/2014.

Νέα «θύματα» του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού είναι η κλήση ως κατηγορουμένων των Δημάρχων Λάρισας, Ζωγράφου και Χαλανδρίου αλλά και των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού των παραπάνω Δήμων που αρνούνται να χορηγήσουν τα στοιχεία αλλά και να γίνουν συνένοχοι σε χιλιάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει η συγκυβέρνηση.

Η κλήση ιδιαίτερα των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού ως κατηγορούμενων τη στιγμή που έχει προκηρυχθεί και συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας (ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ) από την εφαρμογή του Ν.4250/2014 δείχνει ότι πρόθεση, εκτός των άλλων είναι και η κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στη λήψη των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους Συλλόγους-Μέλη της αλλά και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πιο δυναμικό, αγωνιστικό και ενωτικό τρόπο να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον προσχηματικό επανέλεγχο που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου αλλά το σύνολο των εργαζόμενων, οδηγώντας χιλιάδες σε απόλυση και τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. σε διάλυση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της τόσο στους Δημάρχους όσο και στους συναδέλφους και δηλώνει ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν θα επιτρέψουμε με κάθε τρόπο την ποινικοποίηση και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

δημοσίευσε ...