Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Κινητοποίηση για τους Εργαζόμενους και τους Δημάρχους που δεν έγιναν συνένοχοι στο έγκλημα της συγκυβέρνησης

Η μαζικότητα συμμετοχής των εργαζομένων στον αγώνα κατά του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, που βρήκε συμπαραστάτες και τους δημάρχους της Αριστεράς, χάλασε τα αρχικά σχέδια του υπουργού των απολύσεων που στόχευε μέσα από τον επανέλεγχο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις των 6500 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Προσωπικού που αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της κυβέρνησης, που αγωνίστηκαν μέσα από την απεργία – αποχή που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα και «κλητεύονται» αυταρχικά να δώσουν εξηγήσεις, όπως και οι δήμαρχοι που αντιστάθηκαν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συγκροτούμε μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης και όλοι μαζί συνεχίζουμε την πάλη για την κατάργηση του νόμου στην πράξη.

3ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 23/12 από τις 8.00 έως 11.00 το πρωί έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για συμπαράσταση στη Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού και τον Δήμαρχο Χαλανδρίου που έχουν «κληθεί» να δώσουν εξηγήσεις, σε συνέχεια των κλήσεων της 22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                     

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου μας, η Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού (συναδέλφισσα Στέλλα Μπακόλα) σε συνέχεια της κλήσης της στις 22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών," ... προκειμένου να εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις...." , διώκεται ποινικά και είχε κληθεί να εξετασθεί  την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.

Μετά από αναβολή, θα εξετασθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 9.00 π.μ. στην Εισαγγελία Αθηνών (Λ.Αλέξανδρας &Λουκάρεως)

Στην κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 16/12  με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας στην ΠΟΕ ΟΤΑ,  συζητήσαμε  περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Την Πέμπτη 18/12 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας ομόφωνα τα μέλη αποφασίσαμε: 

1. συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον δικηγόρο του συλλόγου κο Φραγκισκάτο,  για να παρέχουμε κάθε δυνατή, επιπλέον, νομική υποστήριξη στην συναδέλφισσα Στέλλα Μπακόλα.

2. κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 23/12 από τις 8.00 έως 11.00

- ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην συναδέλφισσα Διοικητικού Προσωπικού Στέλλα Μπακόλα, τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο,  καθώς και τους συναδέλφους των Δήμων και τους Δημάρχους που διώκονται ποινικά επειδή ανέλαβαν την ευθύνη, ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία ούτε για τον επιμερισμό της ποσόστωσης αλλά ούτε και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

- ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της κυβέρνησης για την «δήθεν» αξιολόγηση  και τον επανέλεγχο των συμβάσεων,

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην σταθερή και μόνιμη εργασία.

Υπερασπιζόμαστε τον Δήμο και την λειτουργία του.

Υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που στέκονται με κάθε τρόπο δίπλα μας στον αγώνα μας.

Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο που υπηρετεί τους πολίτες του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων

δημοσίευσε ...