Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ «προστάτης» του …Παγκάλου

Με αφορμή τη χυδαία επίθεση του Πάγκαλου σε βάρος των δημοσίων υπάλληλων στη συνέντευξη που έδωσε στο ΒΗΜΑ FM, η πλειοψηφία της ΠΟΕ –ΟΤΑ δηλ η Συνδικλιστική Ανατροπή (πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε να μηνύσει τον Θ. Πάγκαλο.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ δεν συμφώνησε και καταψήφισε (το ίδιο έπραξαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις) τη πρόταση αυτή, γιατί αποτελεί άλλο ένα εντυπωσιοθηρικό πυροτέχνημα της Σ.Α.(πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) που αποπροσανατολίζει από το στόχο του οργανωμένου και μαζικού αγώνα των εργαζομένων, αποκρύπτει τον πραγματικό υπεύθυνο της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής και δεν αποκαλύπτει τον πραγματικό εχθρό.

Άλλωστε θεωρούμε ότι η αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν θίγεται μόνο από τους χαρακτηρισμούς ενός εκφραστή του παλαιοκομματισμού της διαφθοράς και της διαπλοκής του δημόσιου βίου, πρωτίστως και κύρια η αξιοπρέπεια και η ζωή των εργαζομένων θίγεται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και την φτώχεια, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση που τους επιβάλουν.

Είτε ο Πάγκαλος με τον ωμό υβριστικό και χυδαίο τρόπο που εκφράζεται, είτε οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας των μνημονιακών κυβερνήσεων και των μνημονιακών κομμάτων που ίσως να εκφράζεται και πιο ευγενικά, τα ίδια πράγματα λένε, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζουν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν.

Δεκαετίες τώρα από την εποχή ακόμα των «ρετιρέ», καλλιεργούσαν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εφάρμοζαν με αριστοτεχνικό τρόπο το «διαίρει και βασίλευε» προκειμένου να περάσουν όσο πιο ανώδυνα μπορούσαν τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και το ξεπούλημα τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η πολιτική αυτή είναι ο πυρήνας του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και είναι κεντρική επιδίωξη της άρχουσας τάξης τόσο της χώρας μας όσο και διεθνώς.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η απαξίωση όχι του δημοσίου γενικά και αόριστα αλλά εκείνου του τομέα του δημοσίου που είχε αποστολή την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών. Το υπόλοιπο δημόσιο που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δουλεύει άψογα. Όπως άλλωστε δουλεύει και ο κρατικός μηχανισμός καταστολής κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας.

Δεν πρόκειται λοιπόν για πολιτική ανικανότητα και ανευθυνότητα των κομμάτων που μας έφεραν ως εδώ, όπως αναφέρει η Σ.Α. (πρ ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) στην ανακοίνωση τους.

Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή που εφαρμόζεται με σχέδιο και επιμονή χρόνια τώρα και βρήκαν τη κρίση τους ως ευκαιρία να πάρουν πίσω όσα δεν μπορούσαν να πάρουν από πριν, φοβούμενοι τη λαϊκή κατακραυγή.

Αυτή η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε δεν αντιπαλεύεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, με τα δικαστήρια και την «νομική οδό».

Για να βγουν οι εργαζόμενοι νικητές από αυτό το πόλεμο χρειάζεται η οργάνωση όλων των εργαζομένων σε ενιαία μαζικά ταξικά συνδικάτα και η καθολική συμμετοχή τους στους αγώνες για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών , των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν.

Για αυτό διεκδικούμε:

  • Την εγγραφή όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους στα σωματεία με ίσα και πλήρη δικαιώματα.
  • Την ενοποίηση ομοειδών Ομοσπονδιών
  • Την ενοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  • Την ανατροπή στο συσχετισμό στα συνδικάτα με την ανάδειξη, μέσα από γνήσιες διαδικασίες, ταξικών δυνάμεων αποφασισμένων να οργανώσουν συντονισμένους αγώνες για την ανατροπή.

Σημείωση: ο τίτλος είναι γι’ αυτούς που θα ήθελαν να προστρέξουν και να μας πουν ότι προστατεύουμε τον κ. Πάγκαλο.

δημοσίευσε ...