Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Στηρίζουμε τους Εργαζόμενους και τους Δημάρχους που αντιστέκονται»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

                                                                                5/12/2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας με αφορμή την κλιμάκωση της επίθεσης της συγκυβέρνησης τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς που αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια και με αφορμή την κλίση της Διευθύντριας Διοικητικών Υπηρεσιών στις Δικαστικές Αρχές Λάρισας για να τις απαγγελθούν κατηγορίες , αποφάσισε ομόφωνα :

  1. Να προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 8/12/2014 από της 11:30 π.μ έως 1:30π.μ για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
  2. Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συμπαράστασης τη Δευτέρα 8/12/2014, στις 12 το μεσημέρι έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμπλέξει την διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων ΙΔΑΧ με τα πλαστά πτυχία και να στοχοποιήσει τους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση , των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας στόχο έχει να καταστρέψει ότι έχει απομείνει από την τοπική αυτοδιοίκηση

  • Απαγορεύουν τις προσλήψεις, και ελαστικοποιούν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στους ΟΤΑ.
  • Διαλύουν τα υφιστάμενα, συνταγματικά και νομοθετικά αναγνωρισμένα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Απαξιώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική προστασία για παιδιά και ηλικιωμένους, πολιτισμό, αθλητισμό κλπ), με στόχο την ιδιωτικοποίηση και τη νέα επιβάρυνση των πολιτών.

Για αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τόσο τη Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών , όσο και το Δήμαρχο Λάρισας και τους υπόλοιπους 4 Δημάρχους που πηγαινοέρχονται στους Εισαγγελείς αντιστεκόμενοι σ’ αυτήν την καταστρεπτική πολιτική και

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, όλους τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

δημοσίευσε ...