Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Με τρομοκράτηση και εκφοβισμό των εργαζομένων θέλουν να ολοκληρώσουν τον «επανέλεγχο»

Η κυβέρνηση και ο υπουργός των απολύσεων επιμένουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων ποινικοποιώντας τους αγώνες που δίνουν ενάντια στους εκτρωματικούς νόμους που στοχεύουν σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων οι οποίες και θα οδηγήσουν σε ερήμωση των υπηρεσιών και κατάργηση τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που θα τις «οικειοποιηθούν».

Η μαζικότητα συμμετοχής των εργαζομένων στον αγώνα κατά του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, που βρήκε συμπαραστάτες και τους δημάρχους της Αριστεράς, χάλασε τα αρχικά σχέδια του υπουργού των απολύσεων που στόχευε μέσα από τον επανέλεγχο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις των 6500 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Αυταρχικά και με έκδηλο τον πανικό τους τόσο για την «αστοχία» των δεσμεύσεων τους στους δανειστές – «αφεντικά», όσο όμως και γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές τους ημέρες τελειώνουν, ποινικοποιούν τους αγώνες των εργαζομένων και των δημάρχων που αντιστέκονται και τους στέλνουν στον εισαγγελέα, ευελπιστώντας μάταια ότι θα περάσει ο εκφοβισμός τους και θα μπορέσουν έστω και την τελευταία στιγμή να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για απολύσεις.

Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Προσωπικού που αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της κυβέρνησης, που αγωνίστηκαν μέσα από την απεργία – αποχή που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα και «κλητεύονται» αυταρχικά να δώσουν εξηγήσεις, όπως και οι δήμαρχοι που αντιστάθηκαν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συγκροτούμε μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης και όλοι μαζί συνεχίζουμε την πάλη για την κατάργηση του νόμου στην πράξη.

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καταγγέλλει την συγκυβέρνηση για την στοχοποίηση των προϊσταμένων Διοικητικού των Δήμων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τον προσχηματικό επανέλεγχο.

Η συγκυβέρνηση «στοχοποιεί» ακόμη και τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Διοικητικού και Προσωπικού των Δήμων μετά τους Δημάρχους, γιατί δεν έδωσαν στοιχεία για τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια μέσω του οποίου προωθεί το σχέδιο απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Δεν δίστασαν λοιπόν, καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού να «κλητεύσουν» εργαζόμενους που συμμετέχουν σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ). Με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση καταδεικνύει πώς δεν σέβεται ούτε καν το συνταγματικό δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων σε νόμιμη προκυρηχθείσα απεργιακή κινητοποίηση.

            Η στόχευση των Προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού, που εκτός από την συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή δέχθηκαν και «εντέλλεσθε» από τους αιρετούς στην κατεύθυνση να μην χορηγήσουν στοιχεία και να γίνουν έτσι συνένοχοι στις απολύσεις συναδέλφων τους που προγραμματίζει η συγκυβέρνηση με εντολή της τρόικας,ήρθε σε συνέχεια των κατηγοριών σε βάρος των Δημάρχων Λάρισας, Ζωγράφου, Χαλανδρίου., Πάτρας και Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους αλλά και τους αιρετούς που δεν γίνονται «γρανάζι» στα δικά τους σχέδια, προκειμένου να «διεκπεραιωθεί» ο προσχηματικός επανέλεγχος και να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε απολύσεις και πολλές υπηρεσίες σε διάλυση!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική της συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους αιρετούς που δεν επέτρεψαν να διεκπεραιωθεί το σχέδιο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και δηλώνουμε πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν θα επιτρέψουμε να «περάσει» το κλίμα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

δημοσίευσε ...