Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: «Κοίτα ποιοι μιλάνε!» (απάντηση στην ΣΥΝ.ΑΝ πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ)

«Οι εργαζόμενοι πλέον δεν είναι κομματικά στρατιωτάκια, βλέπουν, κρίνουν και επιλέγουν!!!», με αυτή τη φράση επέλεξε να κλείσει την απάντησή της στην ανακοίνωση του «Μετώπου Ταξικής Ανατροπής» ΜΕΤΑ-ΟΤΑ η ΣΥΝ.ΑΝ.(πρ ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ), που περισσότερο μοιάζει με την αυτοβιογραφία της ηγεσίας της, παρά με απάντηση σε αυτά που καταλογίζουμε σχετικά με τους πολιτικοσυνδικαλιστικούς τακτικισμούς που χρησιμοποιείσαι όλα τα προηγούμενα χρόνια σαν ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και συνεχίζει τώρα ως ΣΥΝ.ΑΝ-ΟΤΑ.

«Κομματικά στρατιωτάκια» οι εργαζόμενοι δε φτιάχτηκαν από τις μέχρι χθες μειοψηφίες, αλλά -πολύ σωστά το λέτε- ΠΛΕΟΝ δεν υπάρχουν, γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος ριζοσπαστικοποιήθηκε και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ξέφυγε από τη λογική της ανάθεσης που τους είχαν καλλιεργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια οι πλειοψηφικές δυνάμεις που υπηρέτησαν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, πουλούσαν μικροεκδουλεύσεις και υποχρεώσεις στους εργαζόμενους και είχαν ανοιχτή γραμμή με κυβερνητικούς μηχανισμούς.

Προφανώς, διαθέτοντας «μνήμη χρυσόψαρου», κατηγορείτε το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για κυβερνητικό – κομματικό συνδικαλισμό, ξεχνώντας το παρελθόν σας.

Ένα παρελθόν που από «καλλικρατικοί» γίνατε «αντικαλλικρατικοί», γιατί δεν επιλεγήκατε για δήμαρχοι, που από «κουτρουμανικοί» εκλογικοί μηχανισμοί, μεταλλάσσεστε τώρα σε άλλους μηχανισμούς, ευελπιστώντας ότι κάποιοι θα σας δώσουν «στέγη».

Ξεχνάτε τα εκβιαστικά βέτο που θέτατε για να σας κάνει η παράταξής σας (ΠΑΣΚΕ Δημοσίου) πρόεδρους της ΑΔΕΔΥ, και αφού δε σας έκαναν, τη διασπάσατε και γίνατε ΚΑΙ …ανατρεπτικοί!



Ξεχνάτε επίσης ένα παρελθόν, που φρενάρατε τους διεκδικητικούς εργατικούς αγώνες εκεί που «έπρεπε», προκειμένου να είστε «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα», αλλά σκοπίμως παραγνωρίζετε και ένα παρόν που, αφού διασπάσατε τον κλάδο, για προσωπικό-παραταξιακό σας όφελος, στην πιο κρίσιμη περίοδο, τη μνημονιακή, εποφθαλμιάτε τώρα νέους ρόλους, ευελπιστώντας ότι θα είστε κομπάρσοι στο  ίδιο έργο. Μάλλον όμως λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.  

Όσον αφορά όμως το Οργανωτικό – Καταστατικό Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και τη στάση που κρατήσατε, δεν τα λέμε μόνο εμείς. Τα επιβεβαιώνουν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ. Αρκεί να ανατρέξετε στις σχετικές ανακοινώσεις τους, που σας καταγγέλλουν ως συνένοχους της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για αντικαταστατικό πραξικόπημα.

Μάλιστα, μιλάτε υποκριτικά για καταστατικές αλλαγές, όταν ακόμα και στα πρωτοβάθμια σωματεία που ελέγχετε αποκλείετε την εγγραφή όλων των εργαζομένων.

Θέτετε, επίσης, θέμα για τους συναδέλφους που έχουν κερδίσει με τελεσίδικες αποφάσεις τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, και το παρουσιάζετε σαν υποχώρηση. Μπράβο σας! Κάνατε ένα βήμα παραπέρα από την κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Νομιμοποιείτε τις απολύσεις της συγκυβέρνησης, αποκλείοντας τους Σχολικούς Φύλακες από τα συνδικάτα, ενώ αγνοείτε την πρόταση και των τριών παρατάξεων της Αριστεράς στην ομοσπονδία, για ένταξη όλων των εργαζομένων με ίσα δικαιώματα.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός, όμως!

Είναι προφανής η προσπάθεια σας να αποτρέψετε οποιαδήποτε ανασύνταξη των συνδικάτων. Εκπροσωπείτε ό,τι πιο παρακμασμένο υπάρχει στο χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο ευθύνεται για τη σημερινή απαξίωσή του.

                               ΜΕΤΑ – ΟΤΑ / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους Ο.Τ.Α.» ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...