Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Πειραιά: Εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Στις 9 Δεκέμβρη ψηφίζουμε για αιρετούς εκπροσώπους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η κατάσταση για το λαό και τους εργαζόμενους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Συγκυβέρνηση και τρόικα με τα μνημόνια που επέβαλλαν δια ροπάλου σπέρνουν ακραία φτώχεια και εξαθλίωση .
Η επιχείρηση διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ενώ ξεκίνησε η είσοδος ιδιωτών σε μια σειρά από υπηρεσίες των δήμων, στη καθαριότητα, στη συντήρηση οχημάτων, στις δομές πρόνοιας.
Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται. Με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, 5μηνα ΟΑΕΔ, προγράμματα ΕΣΠΑ-ΤΟΠΣΑ και τελευταία με το νέο φρούτο του «εθελοντισμού» της μαύρης δηλαδή και απλήρωτης εργασίας, μνημονιακοί δήμαρχοι και συγκυβέρνηση επιχειρούν να μπαλώσουν όπως - όπως τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων οι οποίες σήμερα εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού αδυνατούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι τα θύματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των απολύσεων. Μετά τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις άλλοι 6500 συνάδελφοι παίρνουν σειρά μέχρι τέλους του 2014 προκειμένου να  ικανοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης στους δανειστές. Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των  συμβάσεων υπηρετούν ακριβώς αυτό το στόχο.
Για όσους μείνουν στη δουλειά η συγκυβέρνηση επιφυλάσσει εξευτελιστικούς μισθούς. Με το νέο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι θα δουν τις αποδοχές τους να ξαναμειώνονται δραματικά.
Έρχεται νέο ασφαλιστικό που θα αυξάνει ακόμα παραπάνω τα όρια ηλικίας και θα κόβει ακόμα περισσότερο κύριες και επικουρικές συντάξεις αφού αλλάζει από το 2015 ο τρόπος υπολογισμού.
Όλα αυτά μαζί με τη διάλυση της δημόσιας υγείας που μας αναγκάζει να πληρώνουμε για φάρμακα και γιατρούς, τη φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση μας.
            Παράλληλα νέο μνημόνιο με νέα ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα είναι στα σκαριά.
Για να κάμψουν τις αντιδράσεις των  εργαζομένων και των ριζοσπαστικών δημοτικών αρχών επιστρατεύουν τους εισαγγελείς και το πειθαρχικό .
Ενώ έχουν έτοιμο  νέο συνδικαλιστικό νόμο που καταργεί πρακτικά το δικαίωμα της απεργίας.
Το βαρέλι δεν έχει πάτο!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι πολιτικές εξαθλίωσης πρέπει άμεσα να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να ρημάξουν τις ζωές μας.
Οργανωμένα μέσα από την  μαζική συμμετοχή και με ενότητα να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας .
Γι’ αυτό πρέπει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία με τη μαζική μας συμμετοχή να σηκώσουμε ξανά ψηλά το κεφάλι. Με ενότητα και αγωνιστικό φρόνημα να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας .
Αυτό το μήνυμα πρέπει να στείλουν οι εργαζόμενοι  μέσα από τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκλέγοντας εκπροσώπους αποφασισμένους να αντισταθούν στην εφαρμογή του αντεργατικού οπλοστασίου τρόικας και κυβέρνησης. 
Ούτε συμβιβασμένους, ούτε ταλαντευόμενους, ούτε υποχωρητικούς σε πιέσεις και καταναγκασμούς.
            Να εκλέξουμε συναδέλφους αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι δεν λογαριάζουν απειλές και  εκβιασμούς. Που απορρίπτουν τον παραγοντισμό. 
    Που βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων.  Σε πλήρη σύνδεση με τα Σωματεία θα ενημερώνουν και θα δίνουν λόγο στους εργαζόμενους που τους έχουν  εκλέξει.
Έτσι εμείς καταλαβαίνουμε το ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και αγωνιζόμαστε για να αλλάξουν χαρακτήρα και  λειτουργία.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για :
Ø  Υπηρεσιακά συμβούλια μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
Ø  Αλλαγή στη σύνθεσή τους με  εκλογή και τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής.
Ø  Πλήρη σύνδεση των εκλεγμένων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με  δυνατότητα ανάκλησης  από τους  ίδιους τους εργαζόμενους.
Ø  Δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας. Ανοιχτές συνεδριάσεις, δημοσιοποίηση αποφάσεων.
Ø  Θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο.
Ø  Δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους, μονίμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, χωρίς αποκλεισμούς όπως γίνεται σήμερα.
Ø  Κατάργηση των αντιδημοκρατικών  και αυταρχικών διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.
Ø  Κατάργηση του νέου  Πειθαρχικού Δίκαιου που στοχεύει στον εκφοβισμό και την μετατροπή μας σε πειθήνια όργανα.  Πειθαρχικά Συμβούλια με τη συμμετοχή  αιρετών.
Ø  Τέλος, οι διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων μας να είναι εσωτερική  υπόθεση του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι του κρατικού περιφερειάρχη.


 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας.
Οι λύσεις είναι στα χέρια μας
στείλτε ένα ισχυρό  μήνυμα Ανατροπής και Ελπίδας.
Ξεκινώντας από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Να δώσουμε ΝΕΑ ΠΝΟΗ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ

 «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΤΡΙΤΗ  9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΑΠΟ 8.00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα
(Β’ τομέας Καθαριότητας ΔΡΑΓΑΤΣΗ & ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ)
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

δημοσίευσε ...