Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Επίθεση των ΜΑΤ και 33 συλλήψεις στη «Γενική Ανακύκλωσης»

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.» Δ. Λαζόπουλος -για μια ακόμη φορά- φορά χρωστά στους 150 εργαζομένους (μετανάστες ως επί το πλείστον) τα δεδουλευμένα 8 μηνών αλλά και το Δώρο Χριστουγέννων, την ώρα που οι εργαζόμενοι εδώ και ένα μήνα απεργούν για αυτά που δικαιούνται και δεν τους δίδονται, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με τα τόσα «success stories», έστειλε τα ΜΑΤ να εισβάλουν στο στο κατειλημμένο από τους εργάτες εργοστάσιο της επιχείρησης, προκειμένου να διαλύσει το μέτωπο αγώνα.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν 33 εργάτες αλλά και αλληλέγγυοι, μεταξύ αυτών τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΡΦΑ και δημοτικό σύμβουλο της« ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας», και τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ.

Οι εργάτες απεργούν από τις 5 Δεκεμβρίου και σήμερα το πρωί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη της εταιρείας για την μη καταβολή του Δώρου. Αντί, λοιπόν, η Αστυνομία να κινήσει ως όφειλε τη διαδικασία για την αυτόφωρη σύλληψη του εργοδότη, με τις εντολές της πολιτικής της ηγεσίας, τάσσεται – όπως πάντα – στο πλευρό της τάξης που προστατεύει και υπηρετεί.

Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως στηρίζει τον αγώνα των εργατών της «Γενικής Ανακύκλωσης» και «καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ, που έγινε σε συνεργασία με την εργοδοσία, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά των απεργών. Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι 33 εργαζόμενοι που συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, μεταξύ αυτών κι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου».

Ανακοινώσεις καταδίκης της επέμβασης των ΜΑΤ και στήριξης αλληλεγγύης στους εργαζομένους και συλληφθέντες εξέδωσαν επίσης η ΟΛΜΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από την πλευρά του, η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και γενικότερα τα εργασιακά τους δικαιώματα και ζητεί την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Καταδικάζει την εργοδοσία που έχει επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα, έφερε ΜΑΤ στο χώρο εργασίας, προσπάθησε με απεργοσπάστες να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων αλλά και τους εκβιασμούς που χρησιμοποίησε, προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραιτηθούν και να επαναπροσληφθούν, με ακόμη φθηνότερο μεροκάματο, ως ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι.

Καλεί, δε, κάθε ομοσπονδία και σωματείο να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της «Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», η οποία συνεχίζει να κερδοσκοπεί, με τα χρήματα που παίρνει από την «Εταιρία Ανακυκλώσεως» για τους εργάτες που αφήνει απλήρωτους. Τα 180-200 ευρώ που έδωσε η εργοδοσία στις 2 Γενάρη, για να σταματήσουν την απεργία, αποτελούν κοροϊδία και στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Σημειώνει, δε, πως οι πρακτικές και η ωμή βία σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως παρελθόν θα αποτελέσουν για τη χώρα, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, το μνημονιακό δίδυμο της εξαθλίωσης της χώρας Σαμαρά – Βενιζέλου.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

δημοσίευσε ...