Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«εκκωφαντική» η σιωπή του Δημάρχου Αλίμουγια τη σύλληψη δημοτικής συμβούλου για χρηματισμό από εργαζόμενη

Δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Άλιμο συνελήφθη, έπειτα από επίσημη καταγγελία εργαζομένης με τρίμηνη σύμβαση σε υπηρεσία του δήμου, σύμφωνα με την οποία η δημοτική σύμβουλος φέρεται να ζήτησε με «αθέμιτο» τρόπο χρήματα.
Η δημοτικής κίνησης «Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι», σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί το δήμαρχο Αλίμου ότι «σιωπά εκκωφαντικά», καθώς «η καταγγελλόμενη πράξη δεν φαίνεται να αφορά μια “ιδιωτική” διαφορά αλλά κατά τους πρωταγωνιστές της (δημοτική σύμβουλος, εργαζόμενη στο δήμο) και το αντικείμενό της (χρήματα, που φέρεται να προέρχονται από φορέα που συνεργάζεται με το δήμο) συνδέεται άμεσα με ζητήματα του τρόπου άσκησης της διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης στον Δήμο Αλίμου».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Από μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη από την Αστυνομία, δημοτικής συμβούλου Αλίμου (που ανήκει στην παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη), η οποία -κατά τα δημοσιεύματα- πραγματοποιήθηκε μετά από επίσημη καταγγελία εργαζόμενης σε υπηρεσία του Δήμου (με τρίμηνη σύμβαση), από την οποία η δημοτική σύμβουλος φέρεται να ζήτησε με «αθέμιτο» τρόπο χρήματα.
Μετά την πάροδο τεσσάρων ημερών από το περιστατικό αυτό, ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης ΣΙΩΠΑ, «εκκωφαντικά». Μια πολιτικά «ένοχη» σιωπή την οποία καταγγέλλουμε στο λαό του Αλίμου, καθώς ο Δήμαρχος ενεργώντας αντίθετα από την αυτονόητη υποχρέωσή του, δεν έσπευσε, ως όφειλε, να ενημερώσει ΑΜΕΣΑ τις δημοτικές παρατάξεις και να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο δεδομένου ότι η καταγγελλόμενη πράξη δεν φαίνεται να αφορά μια «ιδιωτική» διαφορά αλλά κατά τους πρωταγωνιστές της (δημοτική σύμβουλος, εργαζόμενη στον Δήμο) και το αντικείμενό της (χρήματα, που φέρεται να προέρχονται από φορέα που συνεργάζεται με τον Δήμο) συνδέεται άμεσα με ζητήματα του τρόπου άσκησης της διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης στον Δήμο Αλίμου.
Η εξαιρετικά σοβαρή αυτή υπόθεση, ανεξάρτητα από την ποινική της αξιολόγηση, που θα κριθεί βεβαίως από την Δικαιοσύνη, αναδεικνύει με έντονο τρόπο ζητήματα λειτουργίας του Δήμου Αλίμου και την έλλειψη διαφάνειαςστις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά, δαπάνες, προσλήψεις, συμβάσεις, αμοιβές προσωπικού κ.λπ. με προεξέχουσα θέση στον κύκλο της αδιαφάνειας, τη λειτουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ), «Πολίτες σε Δράση» στην οποία έχουν ανατεθεί σημαντικές λειτουργίες έναντι αντίστοιχων μεγάλων χρηματικών ποσών.
Εμείς πέρα από την πλήρη διαφωνία μας για τον ρόλο και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ,στον Άλιμο και παντού, ανακαλούμε στη μνήμη μας τη γνωστή τοποθέτηση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιτζή ότι «με τις ΚΟΙΝΣΕΠ υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ΜΚΟ» (με το γνωστό ιστορικό «διαφθοράς») λόγω των σχετικών κενών της νομοθεσίας και της πρακτικής των «απευθείας αναθέσεων» που παρατηρείται να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις «συνεργασίας» τους με Δήμους.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, θεωρούμε επιβεβλημένη και ζητούμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος και θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αλιμιώτικου Λαού για την εξαιρετικά σοβαρή αυτή υπόθεση.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...