Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!

Καταλαβαίνουμε το μένος που έχει κυριεύσει την ηγεσία της «συνδικαλιστικής ανατροπής» (πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) για τους συνδικαλιστές και στελέχη του ΜΕΤΑ – ΟΤΑ, όπως άλλωστε το καταλαβαίνουν και όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Αλλά στον ολισθηρό κατήφορο της ιδιοτέλειας, του παραγοντισμού και του καιροσκοπισμού που έχουν πάρει, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Ούτε φυσικά θα αποτελέσουμε το άλλοθι τους στον εμπαιγμό των συναδέλφων μας.

Επιμένουμε στη θέση μας και διαφωνούμε με την προσχηματική απεργία – αποχή που πρότεινε η παράταξή τους στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αποφασίστηκε πλειοψηφικά, διότι αλλοιώνει το νόημα της διεκδίκησης και διαπαιδαγωγεί εργαζόμενους σε επικοινωνιακού τύπου κινητοποιήσεις.

Εξάλλου όπως αναφέρεται και στο εξώδικο δεν πρόκειται για μια κινητοποίηση που θα απαιτούσε την αύξηση της αποζημίωσης και την διεύρυνση του περιορισμένου αριθμού των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στη διαδικασία προετοιμασίας και διεξαγωγής των επερχόμενων εκλογών. Είναι μια κινητοποίηση που περιορίζεται μόνο στη διεκδίκηση της εκλογικής αποζημίωσης των διπλών εκλογών του Μαϊου 2014 για όσους δήμους δεν το έχουν λάβει όπως και για κάποιους δήμους που δεν έχουν λάβει την αποζημίωση από τι εκλογές του 2012.

Για μας έχει μεγάλη σημασία ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προκλήθηκαν και από τους αγώνες του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος για την ανατροπή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν. Δεν θα γίνουμε λοιπόν εμείς αυτοί που θα δώσουν το δικαίωμα παραμονής τους, έστω και για μία ημέρα.

Μοιάζει με ανέκδοτο να μας συμβουλεύει η «συνδικαλιστική ανατροπή» (πρ ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) για κομματικό καθήκον. Για μάς η ανατροπή της κυβέρνησης και η ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, αποτελούν δημοκρατική και συνδικαλιστική υποχρέωση απέναντι στους εργαζομένους και το λαό που ασφυκτιούν από τη θηλιά των μνημονίων και της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης που βίαια επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Το ότι διαφωνήσαμε με τον προσχηματικό τρόπο αντίδρασης που επικοινωνιακά επέλεξε η «Συν.Αν» προκειμένου η ηγεσία και ο επικεφαλής της να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, δεν σημαίνει ότι δεν είναι δίκαια τα αιτήματα του κλάδου σε ότι αφορά το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και τη μη καταβολής της ή ότι η παράταξη μας παραιτείται από την διεκδίκηση τους και υποστέλλει τη σημαία του αγώνα. Αντίθετα, συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και τα μέλη μας, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν σε όλες τις εργατικές και κοινωνικές μάχες.

Θα παρακαλούσαμε την ηγεσία της «Συν Αν» να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Τα μέλη του ΜΕΤΑ – ΟΤΑ, δεν συνωστίστηκαν στην ουρά για κάποιο «χρίσμα». Πρωτοστατούν στην πάλη για την πολιτική – συνδικαλιστική και ταξική ανατροπή, για να ζωντανέψουν την ελπίδα, που κατεδάφισαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, με την διαχρονική ανοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που θέλουν και τώρα δουλεύοντας παρασκηνιακά να διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο.

Όμως όπως έχουμε ξαναπεί: Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 13-1-2015

δημοσίευσε ...