Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η στήριξη και η αλληλεγγύη δεν δίνεται με την επίδειξη παραταξιακής «ταυτότητας»

Σχόλιο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: θα περιμέναμε λιγότερη επίδειξη μικρότητας και παραταξιακής περιχαράκωσης από την ηγεσία της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρ.ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) σε τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν συναδέλφους οι οποίοι διώκονται ποινικά, γιατί άσκησαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αρ. πρωτ. 646/26-5-2015, σκόπιμα επιχειρείται ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η στήριξη της ομοσπονδίας σε δύο από τους τρεις συναδέλφους που διώκονται ποινικά, σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις πρωτοβάθμιων Σωματείων και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

 Η στήριξη και η αλληλεγγύη στους συναδέλφους δεν μπορεί και δεν πρέπει να κρίνεται από την πολιτική τους ιδεολογία και την συνδικαλιστική τους «ταυτότητα». Δεν αποκρύπτουμε γεγονότα, ούτε συγκαλύπτουμε, επειδή τυγχάνει η αντίδικος να είναι μέλος της «ΣΥΝ.ΑΝ» και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Να θυμίσουμε εξάλλου ότι σε προγενέστερη ανακοίνωση της η ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αρ. πρωτ. 263/11-3-2014 εξέφραζε τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στη συνάδελφο Χριστίνα Μακνέα για το άδικο της ποινικοποίησης της εκτέλεσης των υπηρεσιακών καθηκόντων της.

Μετά την αναβολή για την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 που πήρε η υπόθεση των συναδέλφων - μηχανικών του Δήμου Καλαμαριάς που η έφεση τους εκδικαζόταν προχθές, η ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας και συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Δελτίο Τύπου Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) συμπαραστεκόμενη στους συναδέλφους-μηχανικούς του Δήμου Καλαμαριάς, προκηρύσσει στάσεις εργασίας, την Τρίτη 2 Ιουνίου απο τις 9.00 πμ έως 12.00πμ και την Τετάρτη 3 Ιουνίου από τις 12.00πμ έως 3.00 μμ. για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη αφορά την εκδίκαση της έφεσης των Χρήστου Ταξή και Ιωάννη Τσιωνά - πρόεδρο ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ, οι οποίοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων (για την περίπτωση των οικοπέδων στην παραθαλάσσια περιοχή Σοφούλη) προασπίζοντας ταυτόχρονα την Δημόσια περιουσία.

Η δεύτερη αφορά την εκδίκαση της έφεσης της Χριστίνας Μακνέα – ταμία της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, γιατί ως προϊσταμένη έλεγξε, όπως όφειλε, απουσία υπαλλήλου από το τμήμα της και γιατί λόγο αυτής της απουσίας άλλαξε επίβλεψη σε έργα που είχε η συγκεκριμένη υπάλληλος, εφαρμόζοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα και οι αποζημιώσεις που τους ζητούνται πέρα από την συκοφάντηση και τον στιγματισμό τους, έχουν ως αποτέλεσμα την ποινικοποίηση της ίδιας της εργασίας, την επικράτηση κλίματος φόβου και άρνησης ανάληψης ευθυνών από τους υπαλλήλους, εντέλει διάλυσης των ίδιων των υπηρεσιών. Παράλληλα η τυχόν καταδίκη τους στο εφετείο, σε περίπτωση που οι σχετικές αποφάσεις καταστούν αμετάκλητες, θα επιφέρει, εκτός από τις ποινικές και αστικές συνέπειες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την έκπτωση τους από την υπηρεσία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας την Τρίτη 2/6 στις 9 το πρωί και την Τετάρτη 3/6 στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους.
Διαβάστε επίσης :


δημοσίευσε ...