Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ο Δήμος Πειραιά επανασυστήνει τη Δημοτική Αστυνομία



Στη χθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προχώρησε στην υλοποίηση της διάταξης του νόμου 4325/2015 για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα (πλην της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» – ΚΚΕ).

Ο ν. 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε πρόσφατα, όπως έχουμε ξαναπεί, έρχεται να δικαιώσει βασικά αιτήματα του εργατικού κινήματος που δημιουργήθηκαν από την νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη περίοδο. Όπως κυρίαρχο αίτημα και διεκδίκηση των αγώνων που δόθηκαν αποτέλεσε η κατάργηση του μνημονιακού νόμου και η επαναφορά των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση (Δημοτικοί Αστυνόμοι – Σχολικοί Φύλακες – Εκπαιδευτικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – Καθαρίστριες του Υπ.Οικ. – Διοικητικοί Υπάλληλοι στα ΑΕΙ και σε Υπουργεία).

Τουλάχιστον 30 αιτήσεις είχαν κατατεθεί μέχρι χθες στο Γραφείο Προσωπικού από Δημοτικούς Αστυνόμους για την επαναφορά στη θέση τους, ενώ καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι αποτελεί η σημερινή 21 Μαΐου 2015. 


δημοσίευσε ...