Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

15.000 ευρώ ζητά μέσω αγωγής η κ. Παναγιωταρέα από συνδικαλίστρια του Υπ.Πολιτισμού

Ταυτισμένη με την πολιτική της βίας και του αυταρχισμού, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης, που ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι η κατάθεση αγωγής της κ. Άννας Παναγιωταρέας κατά της συνδικαλίστριας του Υπ. Πολιτισμού Δέσποινας Κουτσούμπα, που «τόλμησε» κατά την κ. Παναγιωταρέα να αναρωτηθεί μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, για το ρόλο της δημοσιογράφου και καθηγήτριας στο Α.Π.Θ. που της είχε ανατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού κατά την περίοδο των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

Πρέπει να γνωρίζει η κ. Παναγιωταρέα ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρήθηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, καταδικάστηκε και κατακρημνίστηκε από τους αγώνες των εργαζομένων. Παρόμοιες ενέργειες δεν μπορούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, που θα συνεχίσουν να ασκούν κριτική στην κάθε μορφής εξουσία και να παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου στήριξης και συμπαράστασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνδικαλίστρια του Υπ. Πολιτισμού Δέσποινα Κουτσούμπα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στη συνδικαλίστρια του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Δέσποινα Κουτσούμπα, σε βάρος της οποίας κατέθεσε αγωγή η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα αξιώνοντας 15.000 ευρώ για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου».

            Θεωρούμε απαράδεκτο, δύο αναρτήσεις της Δέσποινας Κουτσούμπα στο facebook (στην ομάδα «Κινητοποιήσεις Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και στον προσωπικό της λογαριασμό) με τις οποίες τέθηκαν εύλογα ερωτήματα για τα «έργα και τις ημέρες» της Άννας Παναγιωταρέα στο Υπουργείο Πολιτισμού να βαφτίζονται «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» από την Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και να προχωρά η ίδια σε κατάθεση αγωγής για να... αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή της. 

            Η ενέργεια να κινηθεί νομικά εναντίον της κ. Κουτσούμπα και μάλιστα μέσω αγωγής, καταδεικνύει προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης, γιατί όπως φαίνεται, η άσκηση κριτικής, ο έλεγχος των πράξεων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των συμβούλων της, άτυπων ή μη, η διατύπωση ερωτημάτων για την παρουσία εξωθεσμικών παραγόντων σε έργα και δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας φαίνεται πώς… ενόχλησαν κάποιους.

            Η απειλή δια της αγωγής σε βάρος ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου από την κ. Παναγιωταρέα στρέφεται κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να κρίνουν τις πράξεις της «εξουσίας» επί του αντικειμένου της εργασίας τους. Εκπορεύεται δε από την επί χρόνια ασκούμενη αυταρχική πολιτική στο Υπουργείο Πολιτισμού και την προσπάθεια υπαγωγής του έργου τους σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς, με αποκορύφωμα την επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

            Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης και εκφράζουμε τη στήριξη και συμπαράστασή μας στην εκπρόσωπο των εργαζομένων, εν' όψει και της εκδίκασης της υπόθεσης στις 7 Μαΐου του 2015.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...