Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος απλήρωτος – Στάση Εργασίας 21/3/2017 και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠ.ΕΣ.

Παρά τις ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί ότι η νομοθετική ρύθμιση του αρ.25 του ν. 4456/2017 «…οι δαπάνες των συμβάσεων που έχουν παραταθεί, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του  προηγούμενου εδαφίου, θεωρούνται σύννομες και για υπηρεσίες που θα παρασχεθούν μέχρι την 31η.12.2017 και μπορούν να πληρώνονται μέχρι την ημερομηνία αυτή…» θα έλυνε τα προβλήματα της μη καταβολής των δεδουλευμένων, της ακώλυτης μισθοδοσίας καθώς και τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων μέχρι το τέλος του 2017, υπάρχουν επίτροποι που εμμένουν στην αρνητική στάση τους, και δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζομένων συμβασιούχων, θέτοντας κώλυμα αντισυνταγματικότητας και υπέρβασης 24μηνου.
Να θυμίσουμε ότι το αρ.103 του Συντάγματος που επικαλούνται, ορίζει ξεκάθαρα ότι «Νόμος ορίζει τους όρους, και τη χρονική διάρκεια των σχέσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά….» και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Ν.4429/2016 που ορίζει τους όρους και τον χρόνο των συμβάσεων που λήγουν 31/12/2017.

Η μόνη λύση για όλους τους συνάδελφους – συμβασιούχους είναι η μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου γιατί αποδεδειγμένα  καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Η λύση αυτή δεν θα έρθει από μόνη της ούτε την αναθέτουμε σε κανέναν. Ο ενωτικός και μαζικός αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να απαιτήσει μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα και την κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής σχέσης εργασίας που έχει επινοήσει το κεφάλαιο και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις νέες και παλαιές.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να αναλώνεται σε ημίμετρα και σε ερμηνευτικές εγκυκλίους ας προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών του και στην μετατροπή των συμβάσεων όλων των Ι.Δ.Ο.Χ. που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Αορίστου Χρόνου. Αυτό αποτελεί την μόνιμη λύση ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτουν επίτροποι του Ελ.Συν.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους – συμβασιούχους να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 21 Μάρτη 2017 από την έναρξη του ωραρίου μέχρι τις 11:30 το πρωί και να δώσουν μαζικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27- 10183 Αθήνα).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ/17-3-2017







Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...