Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για τη Νέα Φιλαδέλφεια


ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των αντιπροσώπων στη 2η Συνδιάσκεψη του ΜΕΤΑ
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια σχετικά με το γήπεδο και βλέπουμε τη δράση κατευθυνόμενων «οπαδών» που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα της ΑΕΚ, των χιλιάδων φιλάθλων της και των πολιτών της περιοχής.
Τη στιγμή που η χώρα στενάζει με περικοπές μισθών και συντάξεων, με χαράτσια, με απολύσεις, με 1.500.000 ανέργους, με τη νεολαία να μεταναστεύει, με την αρπαγή της πρώτης κατοικίας, με τη συνεχή διεύρυνση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, με τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους κ.λπ, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, κατ’ εντολήν της Ε.Ε., συντηρεί, συγκαλύπτει και χρηματοδοτεί ιδιωτικά γήπεδα (παλαιότερα του Ολυμπιακού, σήμερα της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και το μπάσκετ του Πανιωνίου). Εντάσσεται απροκάλυπτα στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζουν, δίνοντας γη και ύδωρ στα μεγάλα αφεντικά, ντόπια και ξένα (δίνοντας 35.000.000 ευρώ και το νέο ρυθμιστικό σχέδιο που ξεπουλάει και τους τελευταίους δημόσιους χώρους).
Η προσπάθεια φίμωσης, απαγόρευσης και τρομοκράτησης σε όσους αντιστέκονται ενάντια σε οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Το ΜΕΤΑ, συνεπές στις αρχές και στις ιδέες του, καταδικάζει όλα όσα έχουν συμβεί στο χώρο του Δημαρχείου και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και ΣΤΡΟΥΓΚΑ), όπως και την προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης της Δημοτικής Αρχής, υπαλλήλων και αγωνιστών της περιοχής.
Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΜΕΤΑ, αλλά και την εργατική τάξη της χώρας μας, ανεξάρτητα αν είναι οπαδοί ή όχι της ΑΕΚ, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και τους πολίτες της που ζουν και εργάζονται στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ορθώσουν τείχος απέναντι στις οπαδικές και επιχειρηματικές απειλές των μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου που τις αξιοποιούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των φιλάθλων και της κοινωνίας.
Διαβάστε επίσης :

Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή δεν πρόκειται να περάσουν στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τις τελευταίες ημέρες η ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας δέχεται επίθεση από ιδιωτικά συμφέροντα, με αποκλεισμούς και βανδαλισμούς σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ελεύθερης έκφρασης και το Δημαρχείο της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, αλλά και με απειλές και βιαιοπραγίες σε υπαλλήλους, αιρετούς του Δήμου αλλά και απλούς πολίτες ή ανθρώπους του κινήματος, οι οποίοι τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη ή πρόταση για τα ζητήματα της πόλης.
Καλούμε όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 σε συντονισμένη αγωνιστική συσπείρωση, με συγκεκριμένο σχέδιο ενημέρωσης και δράσης του λαού της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, σαν τη μοναδική διέξοδο από την εδώ και δυο εβδομάδες κατάσταση ομηρίας της πόλης από τους όποιους “αγανακτισμένους οπαδούς” της ΑΕ του Μελισσανίδη που ουδεμία σχέση έχουν με τους φιλάθλους της ΑΕΚ καπηλευόμενοι το όνομα και την ιστορία της ομάδας.
Ζητάμε την ενεργή σας πολιτική παρουσία και παρέμβαση για την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων εκείνων που σήμερα βάλλονται από τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους εντεταλμένους τους.
Ζητάμε την παρέμβαση και την συνδρομή σας στη προσπάθεια ενημέρωσης του λαού, την συμβολή σας στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, του άλσους της, των ελεύθερων χώρων, των δικαιωμάτων, των ελευθεριών. Ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής και η υπονόμευση του χαρακτήρα και της ποιότητας ζωής της πόλης είναι υπόθεση όλων.
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα επιβάλλουν στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα καθεστώς απαγόρευσης έκφρασης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης των δημοτών και των φορέων τους, εμποδίζουν την λειτουργία τους κάτω από καθεστώς τρομοκρατικής παρουσίας επιχειρώντας για μια ακόμη φορά την επιβολής τους στην περιοχή.
Η κυβέρνηση και η περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για τη συντήρηση αυτής της κατάστασης γιατί αντί να βγουν και να καταγγείλουν ανοιχτά τα περιστατικά αυτά, παρέχουν κάλυψη στα διάφορα συμφέροντα!
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης των Φιλαδελφειωτών, με προπηλακισμούς και καταστροφές σε χώρους συλλογικοτήτων και του Δημαρχείου της πόλης, καθιστώντας τους μια ξεκάθαρη απειλή για την προσφυγική παράδοση της πόλης, τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση ολόκληρου του κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας. Η σιωπή και η σχεδόν συγκάλυψη από την συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων για τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορεί και δε θα κάμψει τον αγώνα των πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην πόλη. Κανένας δημότης και κανένας κάτοικος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στις αποφάσεις για την ίδια του τη ζωή, για την γειτονιά του, για την πόλη του.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις δημοτικές παρατάξεις, τις συλλογικότητες της γειτονιάς, να πάρουν θέση για την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση και να συμβάλλουν σε ένα κίνημα ανατροπής της.
Η τρομοκρατία, ο φόβος και η καταστολή όμως δεν πρόκειται να περάσουν.
Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης”
Γ´ ΕΛΜΕ Αθήνας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν.Φ.
Αυτοδ/νο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμ. Ν. Φιλ/φειας, Ν. Χαλκ/νας, Ν. Ιωνίας

πηγή: ergasianet.gr

δημοσίευσε ...