Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Δήμος Αλίμου: Με κατασκευασμένες κατηγορίες η Δημοτική Αρχή διώκει εργαζόμενους Η τρομοκρατία της δεν θα περάσει

Οι αυθαιρεσίες, η αυταρχικότητα, ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, έχουν επιλεχθεί σαν τακτικές από την Δημοτική Αρχή του κ. Κονδύλη για να διοικεί τον Δήμο Αλίμου.
Η σωρεία αναίτιων και άδικων πειθαρχικών διώξεων και ποινών σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν εκδικητικό και παραδειγματικό χαρακτήρα, ώστε να μην αντιδρούν και να μην αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους.

 Οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές που πρωτοστατούν στους αγώνες του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος και τολμούν να σηκώσουν το ανάστημα τους στις αυταρχικές και αυθαίρετες τακτικές του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη, έρχονται αντιμέτωποι με ψεύτικες και κατασκευασμένες κατηγορίες προκειμένου να τους ασκηθούν αναίτιες και εκδικητικού χαρακτήρα πειθαρχικές διώξεις και ποινές που στόχο έχουν να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα, να μην αντιδρούν και να μην αντιστέκονται, αλλά και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τι περιμένει όποιον «δεν εσυνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής του κ. Κονδύλη αυτή τη φορά μπήκε η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Αναστασία Παπαχρίστου, η οποία καλείται να απολογηθεί για την συνδικαλιστική της δράση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για να επιτύχει όμως ο Δήμαρχος Αλίμου τον στόχο του χρειάστηκε την συμβολή της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών κας Π. Νικολάου – Καλαθιανάκη η οποία αν και …συνάδελφος δεν δίστασε ακόμα και να κατασκευάσει κατηγορίες σε βάρος της υφισταμένη της και Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων προκειμένου να στηρίξει την απροκάλυπτη συνδικαλιστική δίωξη με πειθαρχικά παραπτώματα.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό, συνάδελφοι (αν μπορούν να ονομάζονται έτσι) όπως η κα. Νικολάου, σε καιρούς που τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα δέχονται συνεχείς επιθέσεις, στοχοποιώντας και την συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, να γίνονται πρόθυμοι της εργοδοσίας (δημοτικής αρχής), αλλά ακόμα και «βασιλικότεροι του βασιλέως» ώστε να φιμωθεί και να εξαφανιστεί η φωνή αντίστασης και αντίδρασης που υπερασπίζει το δίκιο του εργαζόμενου.

Από τα αόριστα και αστήριχτα πειθαρχικά παραπτώματα που επινόησε στην αναφορά της η κα. Νικολάου, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η …. συνάδελφος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εργασιακής και συνδικαλιστικής εξόντωσης της Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Αναστασίας Παπαχρίστου.

Στην προσπάθεια της η κα. Νικολάου να αποσπάσει την εύνοια του Δημάρχου, να του γίνει αρεστή και χρήσιμη, καταφεύγει σε αντισυναδελφικές ενέργειες και γίνεται εργαλείο του Δημάρχου για να μπορεί να επιβάλει τις αυταρχικές και αυθαίρετες τακτικές του και να χειραγωγήσει τον Σύλλογο Εργαζομένων. Έφτασε δε σε σημείο να ζητήσει τα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου να ελέγξει ποιοι ψηφίζουν και τι ψηφίζουν, για να έχουν την ανάλογη …αντιμετώπιση.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών κα. Νικολάου επιρρίπτει ευθύνες στην Γραμματέα του Συλλόγου Αναστασία Παπαχρίστου που εργάζεται σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αλίμου ως ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων χωρίς να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα κατά την 9ετή εργασία της, ότι κατά την απουσία της για να εκπληρώσει τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των βρεφών – παιδιών, δηλαδή μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι εργαζόμενοι στους Παιδικού Σταθμούς δεν πρέπει να συνδικαλίζονται και να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι».

Απαντάμε όμως στην κα. Νικολάου, που έχει επιλέξει να είναι στην απέναντι όχθη και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας (Δημοτικής Αρχής), ότι την ασφάλεια των βρεφών – παιδιών την βάζει η ίδια σε κίνδυνο από την καταστρατήγηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που εφαρμόζει με ευθύνη της στην Διεύθυνση της σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και έχει αναθέσει στην συναδέλφισα Αναστασία Παπαχρίστου την φροντίδα 17 βρεφών όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος ορίζει κάθε 12 βρέφη να υπάρχουν 2 παιδαγωγοί και 1 βοηθός.

Ρωτάμε επίσης την κ. Νικολάου αν ξεπληρώνει γραμμάτια προς τη Δημοτική Αρχή και αν ως διευθύντρια έχει κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή έχει τοποθετηθεί με ανάθεση, καθώς και αν γνωρίζει ότι ο υπερβάλλων ζήλος που επιδεικνύει, την οδηγεί σε υπέρβαση των καθηκόντων της πράγμα που δεν συνάδει με την ιδιότητά της ως προϊσταμένη, πράγμα για το οποίο θα ελεγχθεί διοικητικά, αλλά και αν είναι μέλος του συλλόγου να αποπεμφθεί, αφού η συμπεριφορά της είναι αντίθετη με τους σκοπούς του.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, με τις συνδικαλιστικές διώξεις που ασκεί η Δημοτική Αρχή Αλίμου του κ. Κονδύλη θέλει να καλύψει τους «κολλητούς» της, που παίρνουν το μέρος της και δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι υπέρ των πειθαρχικών διώξεων - ποινών κατά συναδέλφων τους. (ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου Δ. Γεωργακόπουλος, Α. Χατζηδάκη, Κ. Κουρτέλης)

Αυτούς που ελέγχονται για τα πεπραγμένα τους και είχαν την ιδιότητα του προέδρου και του ταμία του Συλλόγου ταυτόχρονα, παρά το ασυμβίβαστο. Αυτούς με τους οποίους συμφώνησε ότι μέρος του εκδικασθέντος ποσού του επιδόματος των 176ευρώ που ήταν να λάβουν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι, δόθηκε για να πληρωθεί εξωτερικό συνεργείο επισκευής και συντήρησης οχημάτων του Δήμου. Αυτούς που έχει τοποθετήσει αναξιοκρατικά με ανάθεση σε θέση ευθύνης για να τους έχει υποχείρια του και να «κυνηγούν» μαζί, τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

«Κατανοούμε» τον Δήμαρχο ότι έχει ενοχληθεί από την δράση των συνδικαλιστικών στελεχών του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, γιατί τολμούν να έχουν φωνή, να μάχονται και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και γιατί ανατάραξαν τα «ήρεμα νερά» που είχαν επιβάλλει οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές στο Δήμο το προηγούμενο διάστημα, βάζοντας «πλάτη» στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία του, του διαμηνύουμε όμως ότι η αντοχή και η ανοχή έχουν όρια.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τη Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Αναστασία Παπαχρίστου και όλους τους αγωνιστές εργαζόμενους – συνδικαλιστές και καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταθεί ανοιχτά και καθαρά στο πλευρό τους, καθώς και τα σωματεία εργαζομένων των δήμων να πράξουν το ίδιο, μια και πληθαίνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές σε πολλούς δήμους σε όλη την χώρα.

ΜΕΤΑ – ΟΤΑ / 16-3-2017

δημοσίευσε ...