Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

META: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ αποτελούν σταθερή μνημονιακή αξία και βασικό σύμμαχο της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι παίζει καλά το ρόλο του «μνημονιακού λαγού» και κάνει πλάτες στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου!
Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικό, τραμ), ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την αφορμή να επιρρίψει τις ευθύνες στους εργαζομένους στα ΜΜΜ, γιατί όπως αναφέρει στη δήλωσή του «…αντί να τιμωρείτε την Κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε…», και να επαναφέρει το αίτημα των δανειστών για περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.

Γνωρίζετε, εσείς κ. Μητσοτάκη, καμιά απεργία που είναι ανώδυνη; Γιατί αν ήταν τέτοια, δεν χρειάζεται για τους εργαζομένους, αλλά και από πού εσείς βγάλατε το συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται;

Οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται απ’ τις πολιτικές των μνημονίων που πιστά υλοποιεί το κόμμα σας μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ και Ένωση Κεντρώων.

Ταλαιπωρούνται από τις ουρές στα συσσίτια, στα ταμεία ανεργίας του ΟΑΕΔ και στους δήμους για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Ταλαιπωρούνται και χάνουν την αξιοπρέπεια χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις ή κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.

Μοναδικός αντίπαλος των εργαζομένων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων μέχρι και σήμερα και η μοναδική απάντηση είναι η ένταση των απεργιακών και κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όσων τις εφαρμόζουν και η απαλλαγή της χώρας μας από την επιτροπεία των δανειστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το Γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ

δημοσίευσε ...