Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στη συνάδελφο Κριστίνα ΜακνέαΌλοι και όλες στη στάση εργασίας που κήρυξαν ΕΔΟΘ και ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ, από 9:00π.μ. μέχρι το τέλος του πρωινού ωραρίου, καθώς και στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και ώρα 9.30 το πρωί.
Την Τετάρτη 22 Μάρτη 2017 και ύστερα από αρκετές αναβολές, γίνεται το εφετείο για την υπόθεση της συναδέλφισσας Κριστίνας Μακνέα, μετά την πρωτόδικη καταδίκη της το Νοέμβρη του 2013 σε 27 μήνες φυλάκιση.
Η συγκεκριμένη συνάδελφος, Χημικός Μηχανικός, ως προϊσταμένη τμήματος του τότε Δήμου Εχεδώρου (νυν Δέλτα), ενώ εκτέλεσε τα τυπικά υπηρεσιακά της καθήκοντα ως όφειλε, «τυλίχτηκε» στην κυριολεξία σε «μια κόλλα χαρτί» από τους κατηγόρους της, οι οποίοι είναι ο πρώην δήμαρχος Εχεδώρου και δυστυχώς και ο πρώην πρόεδρος του τοπικού σωματείου εργαζομένων. Σημειωτέον είναι ότι μηνύτρια ήταν η σύζυγος του προέδρου του σωματείου. Το πρόβλημα ήταν ότι έθιξε συμφέροντα και παγιωμένες καταστάσεις, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τους μηνυτές της, οι οποίοι δεν της το «συγχώρεσαν».
Η περιπέτεια της συναδέλφου ξεκινάει από το 2010 και της έχει κοστίσει σε απίστευτη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, σε οικονομική αφαίμαξη, σε επαγγελματική υποβάθμιση, και σε προσωπική απαξίωση εξαιτίας των συκοφαντιών που δέχεται μέχρι σήμερα. Επιπλέον οι αντίδικοι απαιτούν και το ποσό των 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Μετά την καταδίκη της, έρευνες που διατάχθηκαν για την υπόθεση και πορίσματα που εκδόθηκαν από Δημόσιες ελεγκτικές αρχές, δικαιώνουν τη συναδέλφισσα Μακνέα.
Αν και ακραία, είναι χαρακτηριστική η περιπέτεια της συγκεκριμένης συναδέλφου, και φανερώνει τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου. Αφορά δε όλους τους υπαλλήλους που κάτω από δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης «βολεύει» την αναπαραγωγή του πελατειακού κράτους και την εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της διαπλοκής.
Το Δημόσιο πρέπει να θωρακιστεί μ’ ένα θεσμικό πλαίσιο τέτοιο που να καθιστά τη λειτουργία του και τις αποφάσεις που παίρνονται τέτοιες που να μην επηρεάζονται είτε από τις «ορέξεις» των διοικούντων αιρετών είτε από ιδιωτικά συμφέροντα. Έτσι μόνο οι υπάλληλοι δεν θα πηγαίνουν ούτε με τον εκάστοτε ισχυρό, ούτε θα αποποιούνται των ευθυνών τους από φόβο μη βρεθούν μπλεγμένοι σε δικαστικές περιπέτειες επειδή κάνουν σωστά τη δουλειά τους (όπως στην περίπτωσή μας) και θίξουν συμφέροντα.
Το πρόβλημα αφορά και τους πολίτες, την ίδια την κοινωνία, αφού όλη αυτή η κακοδαιμονία καταλήγει εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, η εξυπηρέτηση του οποίου θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Πιστεύοντας στη δικαίωση της συναδέλφισσας, η οποία με τις ενέργειές της προστάτεψε το Δημόσιο συμφέρον, το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους απ’ όλους τους Δήμους και της δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης, να συμμετάσχουν στη στάση που προκήρυξε η ΕΔΟΘ και η ΕΜΔΥΔΑΣ/ΚΜ και να βρίσκονται στα δικαστήρια την Τετάρτη 22/3 στις 9.30πμ, γιατί η υπόθεσή της δεν αφορά μόνο την ίδια.


Σχετική ανάρτηση:

δημοσίευσε ...