Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και διοικητικά στελέχη του ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης και της παράστασης διαμαρτυρίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία με αφορμή την κωλυσιεργία στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018.
Χωρίς να υπάρχει ίχνος προσπάθειας από την πλευρά μας απαξίωσης της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο, θεωρούμε ότι η απρογραμμάτιστη συνάντηση που προηγήθηκε αυτής, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και μέλη της ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή ήταν πολύ χρηστική και βγήκαν συμπεράσματα μιλώντας με τους πραγματικά εμπλεκόμενους στον έλεγχο των αιτήσεων που διενεργείται.
Οι συνάδελφοι παραδέχτηκαν αυτό που από την αρχή είχε επισημάνει και καταγγείλει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, ότι δηλ. η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα, για την οποία πάρθηκε υπόψη μόνο η ηλεκτρονική αίτηση, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον έλεγχο, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν τα στοιχεία της αίτησης με τα πραγματικά στοιχεία του φακέλου που αποστάλθηκε. Οι εργαζόμενοι ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι τα οριστικά αποτελέσματα δεν θα είναι έτοιμα, αν όλα πάνε καλά(!), πριν από ένα δίμηνο.
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Ιωάννης Καραβοκύρης ενημέρωσε την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της 3Κ/2018 θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος Φλεβάρη.
Στην παρέμβαση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την ευθύνη του ΑΣΕΠ  που από την αρχή έπρεπε να μην δεχθεί αυτή την διαδικασία στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που ομολογουμένως όπως ισχυρίστηκε και ο πρόεδρος κ. Καραβοκύρης είναι ο μεγαλύτερος που διενεργεί ο ΑΣΕΠ, η απάντηση ήταν ότι δεν περίμεναν τόσο μεγάλη απόκλιση των προσωρινών με τα οριστικά που θα φθάσει στο 55%-60% όταν σε άλλους διαγωνισμούς αυτό δεν ξεπερνά το 10%-15%. Θετική είναι η επισήμανση του προέδρου του ΑΣΕΠ, χωρίς να γνωρίζουμε κατά πόσο είναι εφικτό, ότι η Ανεξάρτητη Αρχή θα συνηγορήσει ώστε οι προσλήψεις της 3Κ/2018 να εξαιρεθούν από την αναστολή προσλήψεων της προεκλογικής περιόδου.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στο τέλος της συζήτησης έθεσε και το θέμα για τα αποτελέσματα των παλαιών «προσωρινών» του άρθρου 82 του Νόμου 4483/2017, όπου η υποβολή των αιτήσεων – δηλώσεων έληξε πρόσφατα. Η απάντηση ήταν ότι είναι τελείως διαφορετική διαδικασία από την 3Κ/2018 και από την στιγμή που θα ξεκινήσουν την διαδικασία θα χρειαστούν μόλις λίγες ημέρες για την ολοκλήρωση της εισήγησης.
Είναι σίγουρο ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός στους εργαζόμενους στους Δήμους μετά και την σημερινή συνάντηση με την Διοίκηση του ΑΣΕΠ και θα πρέπει να επιδιωχθεί ο ευρύτερος συντονισμός όλων των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίδια δικαιώματα για όλους.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Ιανουάριος 2019

δημοσίευσε ...