Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Τι συμβαίνει με την 3Κ/2018


Ανοιχτό άφησε ακόμα και το ενδεχόμενο «οι προσλήψεις της 3Κ να μην γίνουν ποτέ», ο Βασίλης Γκιτάκος, επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 984» και την εκπομπή aftodioikisi.gr.

Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε ανοιχτά την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ και τόνισε ότι οι προσλήψεις και ο διαγωνισμός είναι στον «αέρα». Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αν τα αποτελέσματα δεν βγουν άμεσα υπάρχει ο κίνδυνος οι συγκεκριμένες προσλήψεις για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων να «παγώσουν», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
«Η διαδικασία από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων μέχρι τον διορισμό είναι αρκετά χρονοβόρα και μπορεί να ξεπεράσει και τους δύο μήνες. Οι δήμαρχοι δεν θα μπορούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την πρόσληψη του προσωπικού αφού θα υπάρχει η σχετική απαγόρευση προσλήψεων της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μέχρι της ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών».
«Οι υπηρεσίες Καθαριότητας θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και οι εργαζόμενοι με τους προσωρινούς πίνακες θα μείνουν πάλι εκτός εργασίας αν με νέα νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση δεν καλύψει το κενό των δύο ή τριών μηνών από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων που λήγει η τελευταία παράταση της σύμβαση τους μέχρι τον τελικό διορισμό των επιτυχόντων.»
Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας επίσης πρόσθεσε ότι παραμονεύει ο κίνδυνος ακόμα και ακύρωσης του διαγωνισμού και «παγώματος» των προσλήψεων αν τα αποτελέσματα καθυστερήσουν και έφερε σαν παράδειγμα την περίοδο 2010 – 2011 όταν παρότι υπήρχαν οριστικά αποτελέσματα για προσλήψεις αυτές «πάγωσαν» εξαιτίας μνημονιακών νόμων που δεν επέτρεπαν προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Ο Β. Γκιτάκος όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα, ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ δεν θέτουν θέμα «ακύρωσης» του διαγωνισμού, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και υπάρχει παροχολογία και υποσχεσιολογία από κυβέρνηση και αντιπολίτευση» Η Ν.Δ δεν βάζει θέμα ακύρωσης του διαγωνισμού αλλά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας που στηρίζει μιλάει για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, όπως άλλωστε έχει πολλές φορές ακουστεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.
https://www.mixcloud.com/%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D%CE%91984/%CE%B1%CF%85%CF%84o%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-gr-21-01-2019/






δημοσίευσε ...