Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά ...?

ΑΣΚ-ΟΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της σ' όλους τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου Αθηνών, ζητά την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και τη στελέχωση όλων των βρεφονηπιακών σταθμών της χώρας με μόνιμο προσωπικό για να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες υποδοχής των χιλιάδων παιδιών.

Ζητά επίσης την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) σε αορίστου χρόνου και την μεταφορά αυτής της αρμοδιότητας και του προσωπικού τους από τις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχηρείσεις στους Δήμους και τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ, γιατί αυτοί οι εργαζόμενοι εργάζονται στις περισσότερες περιπτώσεις πάνω από 6-7 χρόνια συνεχόμενα, ενώ η αρχική τους πρόσληψη έγινε μέσω ΑΣΕΠ.

Παρόμοιες είναι και περιπτώσεις των εργαζομένων στα προγράμματα: "Βοήθειας Στο Σπίτι", "Κοινωνικής Μέριμνας" και ΚΗΦΗ, που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο, παρά την απαρράδεκτη αντιμετώπισής τους από τις κυβερνήσεις και την ΚΕΔΕ διαχρονικά, τη μη πληρωμή των μισθών τους και τη παραμονή τους σε διαρκή ομηρία."

Συνάντηση εργαζομένων του Βρεφοκομείου του δήμου Αθηναίων με ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Τα εκρηκτικά προβλήματα του Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων, που οδηγείται σε διάλυση χωρίς κονδύλια και εργαζομένους, έθεσαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον φορέα σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σε συνάντηση που είχαν χθες στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, υπογράμμισαν τον κίνδυνο να μείνουν σταδιακά εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 2.000 παιδιά και ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την καταρχήν δίμηνη επαναπρόσληψη 272 συμβασιούχων στο Βρεφοκομείο, που απολύονται μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σοφία Σακοράφα και Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και ο Παναγιώτης Σκούτας από την Ανοιχτή Πόλη ενημερώθηκαν από τους συμβασιούχους για τα προβλήματα λειτουργίας του Βρεφοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 5.500 παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, ενώ σιτίζει, πέρα από τους παιδικούς σταθμούς του, το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου (ΚΥΑ ΔΑ), μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παιδικούς σταθμούς με αλλοδαπά παιδιά που βρίσκονται νομίμως στη χώρα μας, καθώς και τον παιδικό σταθμό των εργαζομένων της Βουλής.

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους εξέφρασαν στους εργαζόμενους η Σοφία Σακοράφα και η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως θα προβούν σε όλες τις ενέργειες για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ο Π. Σκούτας, τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση της Ανοιχτής Πόλης , που συνοψίζεται στη φράση όσες οι ανάγκες τόσοι και οι σταθμοί .

Πηγή: Αυγή 2-8-2012

δημοσίευσε ...