Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ο σύλλογος εργαζομένων του Δ. Γλυφάδας καταγγέλλει τη Δημ. Αρχή για αυταρχικές συμπεριφορές


Με ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Γλυφάδας καταγγέλλει τη Δημοτική αρχή για φαινόμενα αυταρχισμού και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους του Δήμου.
Γλυφάδα, 13 Αυγούστου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 149

                                                                                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τα τελευταία  φαινόμενα αυταρχισμού της Δημοτικής Αρχής που επιβάλλει ποινές χωρίς λόγο και ουσία αλλά μόνο για να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού αποφάσισε:

1.       Καταγγέλλει το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη που σε συνέχεια προηγούμενων συμπεριφορών του σε εργαζόμενους του Δήμου επέβαλε ποινή δέκα (10) ημερών στη συνάδελφο Χειλάλη Αγγελική χωρίς να έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με αόριστες και γενικόλογες κατηγορίες μόνο και μόνο για να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων.
2.       Αντίστοιχη ποινή επέβαλε και στο συνάδελφο Τσατσαρώνη Μιχάλη για ίδιους και ασήμαντους λόγους, καθώς μη έχοντας πρόθεση άρνησης, αδυνατεί να παραδώσει ηλεκτρονικά αρχεία μελετών (τα οποία δεν κατέχει), ενώ έχει ήδη καταθέσει τις πρωτότυπες μελέτες στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου.
3.       Η τακτική της τιμωρίας που επιλέγει η Δημοτική Αρχή, χωρίς να συγκεκριμενοποιείται η «κατηγορία», έχει μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων που δεν τις είναι αρεστοί, ώστε να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραβλέποντας την υπηρεσιακή τους προσφορά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.
4.       Η άμεση αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων είναι καθήκον όλων των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας, σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει κανόνας και θα είμαστε όλοι ΟΜΗΡΟΙ ετσιθελικών, αυταρχικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
5.       Να ζητήσει την άμεση ανάκληση των ποινών της στέρησης των αποδοχών για δέκα (10) ημέρες ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι έχουν δεχτεί την πιο άγρια επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά τους και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις τους.


6.       Σε αντίθετη περίπτωση το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου να προχωρήσει σε δίωρη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου ενημερώνοντας συγχρόνως το Δημοτικό Συμβούλιο, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και του Δημότες για την αυταρχική  συμπεριφορά του Δημάρχου.

Συνάδελφοι,
Η ενωτική, μαζική  και αποφασιστική αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου είναι η μόνη απάντηση στο κλίμα εκφοβισμού, αυταρχισμού και τρομοκρατίας που θέλει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή ώστε να μη διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και να είμαστε άβουλα όργανα στην επιβολή των πολιτικών τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Καλομοίρης Νικόλαος    Παπαδούδης Γεώργιος

δημοσίευσε ...