Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Όσο υποκύπτουμε, τόσο περισσότερα θα ζητάνε...

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΑ 14 ΔΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ!
SPIEGEL: Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ 2,5ΔΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ!

Iskra: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
Σε επιπλέον περικοπές δαπανών ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014,πρόκειται να προβεί η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με προσωρινή έκθεση της τρόικας την οποία επικαλείται σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό "DER SPIEGEL", ανεβάζοντας το συνολικό «λογαριασμό» των μέτρων στα 14 δισ. ευρώ.

H προσωρινή έκθεση της τρόικας αναφέρει,ότι, η Ελλάδα θα χρειαστεί να περικόψει δαπάνες 14 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2014.

Υπενθυμίζεται πως το 2011 το έλλειμμα του προϋπολογισμού είχε διαμορφωθεί στο 9,3% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι επιθεωρητές της τρόικας έγραψαν την έκθεση μετά την τελευταία επίσκεψη τους στην Αθήνα και θα αποφασίσουν για το ακριβές ύψος των περικοπών, κατά την επόμενη επίσκεψή τους, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Είναι φανερό πως οι μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης οδηγούν σε τεράστιο κενό χρηματοδότησης.Η αποτυχία των εν λόγω πολιτικών επιλογών μέρα με τη μέρα δείχνει και μεγαλύτερη.Μετά την εκτόξευση του δημοσίου χρέους, παρά το "κούρεμα" ,το δεύτερο τρίμηνο του '12, έρχεται σαν επιστέγασμα της παταγώδους και πλήρους αποτυχίας η προσωρινή έκθεση της τρόικας. Καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη η απαλλαγή από τα μνημόνια της υποδούλωσης, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων και η υιοθέτηση μιας νέας προοδευτικής αριστερής πορείας ανατροπής και ανασυγκρότησης της χώρας.

Η κατάργηση των μνημονίων στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής αριστερής και προοδευτικής ανασυγκρότησης δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή σε θετική κατεύθυνση, αλλά αίτημα και ανάγκη για την επιβίωση του ελληνικού λαού, αίτημα και ανάγκη για την επιβίωση του τόπου και την προοπτική της ελληνικής νεολαίας.
 
Πηγή : iskra

δημοσίευσε ...