Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμπαραστέκεται και στηρίζει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, η ε.ε της ΠΟΕ – ΟΤΑ με το ακόλουθο δελτίο τύπου εκφράζει τη συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να αποτρέψουν την εκχώρηση αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παράλληλα η ε.ε. καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου για την απόφασή της και την καλεί να την ακυρώσει.

Η θέση της ΑΣΚ-ΟΤΑ όπως έχει διατυπωθεί και στα όργανα της Ομοσπονδίας είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών των Δήμων και η κατάργηση των κοινωνικών δομών, που έρχεται μέσα από την απαξίωση των λειτουργιών και των εργαζομένων και απορρέει από την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης αλλά και την εφαρμογή του «Καλλικράτη», πρέπει να αντιμετωπιστεί δυναμικά από το σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μεμονωμένα και τοπικά.

Χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, αλλά και για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας όλων των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των πολιτών. Με μικρής κλίμακας κινητοποιήσεις τοπικού χαρακτήρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανατροπή της εις βάρος των εργαζομένων κατάστασης, διότι οι μάχες αυτές τις περισσότερες φορές χάνονται και το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων διογκώνεται και παγιώνεται.

Μόνο ο καλά συντονισμένος από την Ομοσπονδία ενωτικός αγώνας όλου του κλάδου μπορεί να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία και να αποτρέψει την λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων στις υπηρεσίες των Δήμων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Αθήνα, 7/8/2012
Αρ.Πρωτ.: 1000

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει τη συμπαράσταση και στήριξή της στους τρεις (3) Συλλόγους Εργαζομένων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, που αποφάσισαν να προκηρύξουν 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης αντιδρούν στην προσπάθεια του Δήμου Μαλεβιζίου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας, την απαξίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου για την απόφαση της να προχωρήσει σε δημοπρασία με σκοπό την εκχώρηση της αρμοδιότητας της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες και την καλεί να ακυρώσει την απόφασή της και ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα στις προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Καλεί δε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ και να αγωνιστούν ενωτικά προκειμένου να ανατρέψουν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου που υπονομεύουν το δικαίωμα τους στην εργασία.   
   
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...