Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΑΣΚ - ΟΤΑ: Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Σ.Κ. - Ο.Τ.Α.
Η υπόδουλη στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προχωράει ακάθεκτη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων της στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους δανειστές, εκτελώντας στο ακέραιο τις εντολές τους.

Σφαγιάζοντας ότι έχει απομείνει από τις προηγούμενες αντιλαϊκές και αντεργατικές επιδρομές των προηγούμενων κυβερνήσεων προχωράνε χωρίς αντίσταση σε νέα μέτρα ολοκληρωτικής εξόντωσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των οικονομικά πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.

Η επαναφορά του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πιο εύηχο προκάλυμμα των απολύσεων .

Το μέτρο της εφεδρείας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, και μαζί με τις ισοπεδωτικές μειώσεις των δαπανών και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στους Δήμους, η νέα μείωση (30%) από τους ΚΑΠ, οι απολύσεις με την διευρυμένη εργασιακή εφεδρεία όπως την σχεδιάζουν (έως και πέντε χρόνια), ο περιορισμός προσλήψεων, οι απολύσεις των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι σίγουρο ότι θα παραλύσουν την λειτουργία των υπηρεσιών όπως της καθαριότητας και των κοινωνικών δομών.

Η συμβιβασμένη με ότι της δίνουν γαλαζοπράσινη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, αποδέχεται τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου αρκεί το προσωπικό να μεταταχθεί.

Διαμαρτύρεται στα λόγια με την ανακοίνωση που εξέδωσε, για την μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων των αρχηγών των κομμάτων που αποτελούν το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, ενώ εμμέσως πλην σαφώς και αρκετά επιμελώς διαχωρίζει την εργασιακή εφεδρεία από την απόλυση.
Ταυτίζεται έτσι με την γραμμή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συνάδελφοι,
Ο κόμπος εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει το χτένι. Η υπεράσπιση των όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει και η διεκδίκηση των χαμένων δικαιωμάτων , δεν γίνονται μέσα από «σκληρές» ανακοινώσεις και «καταγγελτικά» δελτία τύπου από το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτό βολεύει μόνο την   μνημονιακή νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση και κανέναν άλλο.

Τέρμα τα επικοινωνιακά παιχνίδια που αποπροσανατολίζουν το σ.κ. από τον πραγματικό μαχητικό, διεκδικητικό του ρόλο.

Τώρα είναι η ώρα του πραγματικού και ενωτικού αγώνα, είναι η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της πολιτικής της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

Ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες τακτικές της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ το σ.κ. πρέπει να οργανώσει την αντίσταση του μέσα από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, να ενώσει όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και με την ενεργή συμμετοχή όλων μαζί των εργαζομένων να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της ξένης και ντόπιας τρόικας.

Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012                          Α.Σ.Κ. – Ο.Τ.Α.

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...