Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

"δεν έχουμε την «πολυτέλεια» για τέτοιου είδους τρικλοποδιές στην ενότητα και την αγωνιστικότητα του κλάδου."

Όχι στον αποκλεισμό του Μηνά Μοναστηρίδη από τις συνεδριάσεις της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανακοίνωση-Καταγγελία του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας μας ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Τον ουσιαστικό αποκλεισμό από αυτές του συναδέλφου Μηνά Μοναστηρίδη από τη Θεσσαλονίκη μέλος της Ε.Ε.
Με την καταβολή του «υπέρογκου» ποσού των 35 € μηνιαίως – όσο καταβάλλεται και στους Αθηναίους και εγγύς Αθηνών συναδέλφους – η μετάβασή του δύο ή και περισσότερες φορές το μήνα στην Αθήνα για τις συνεδριάσεις της Ε.Ε. καθίσταται δαπανηρή γι αυτόν και ουσιαστικά αδύνατη.


Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ομοσπονδίας μας, μάλλον λειτουργεί μόνο με μέτρο την Αθήνα και με πρόσχημα την οικονομία δημιουργεί αρνητικό δεδομένο και αποκλείει στην ουσία τους συναδέλφους από κάθε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας.

Η στάση της αυτή είναι αντικαταστατική, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική.
Στους δυσκολότερους καιρούς που περνά ο κλάδος και οι εργαζόμενοι γενικότερα, και που η ενότητα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος, η πλειοψηφία της ηγεσίας λειτουργεί προσχηματικά με απώτερο σκοπό τον αποκλεισμό του συναδέλφου Μηνά Μοναστηρίδη.

Δεν μπορεί από τη μια να δαπανώνται υπέρογκα ποσά για συνέδρια εκτός Αθηνών και από την άλλη να περικόπτονται έξοδα απαραίτητα για την εκπροσώπηση ισότιμα όλων των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα.

Μάλλον η επιδίωξη πρέπει να είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Να περικοπούν τα έξοδα των συνεδριών και να ενισχυθεί η εκπροσώπηση από την περιφέρεια.
Που είναι και λιγότερο δαπανηρή και πιο ουσιαστική.

Οι κάθε είδους αποκλεισμοί εργαζομένων, συνέδρων και σωματείων είναι ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και χρόνια και μια για πάντα, με καθαρές και δίκαιες λύσεις, χωρίς να αφήνουν παράθυρα για παρερμηνείες και παραταξιακά παιχνίδια.

Σε καιρούς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ΤΡΟΙΚΕΣ εντός και εκτός Ελλάδας δεν έχουμε την «πολυτέλεια» για τέτοιου είδους τρικλοποδιές στην ενότητα και την αγωνιστικότητα του κλάδου.

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο πρόεδρός της προσωπικά πρέπει να το ξανασκεφτούν, να αναιρέσουν και να επανορθώσουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Μπαλάφας                       Τριαντάφυλλος Κουρούκλας

δημοσίευσε ...