Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Επαναφέρουν τις απολύσεις μέσω εργ. εφεδρείας και ζητάνε πάλι τα στοιχεία των υπαλλήλων

Το έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που επανέρχεται εκ νέου και ζητά ξανά τα στοιχεία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων στους Ο.Τ.Α., αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο ότι η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση επαναφέρει το μέτρο των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες διαφωνίας της ΔΗΜΑΡ.
Η μνημονιακή τριανδρία της συγκυβέρνησης έχει αποφασίσει για την επαναφορά των απολύσεων και τώρα μένει να αποφασίσουν για το πόσο βαθιά θα βάλουν το μαχαίρι στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α, δηλαδή πόσο πίσω θα φτάνει το μέτρο.

Η πραξικοπηματική επαναφορά ενός τελείως αντισυνταγματικού μέτρου που θα ρίξει χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α. στην ανεργία μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την φτώχια και την εξαθλίωση που ήδη έχουν υποστεί από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων πρέπει να ανατραπεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα σχέδια της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης που προωθεί για εφαρμογή και είναι εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Τα συνδικάτα οφείλουν να αγωνιστούν πραγματικά γι’ αυτή την ανατροπή, οφείλουν να μην επιτρέψουν για δεύτερη φορά, η οποία φαίνεται να είναι ακόμα πιο σκληρή από την πρώτη, να υλοποιηθούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΣΚ - ΟΤΑ ΕΔΩ
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...